Apple vrea sa faca SINGURA o Componenta IMPORTANTA a iPhone

Apple vrea sa dezvolte singura o componenta foarte importanta a telefoanelor iPhone, iata ce schimbari majore a facut deja pentru inginerii sai.

apple modem iphone

Apple vrea sa faca singura o componenta foarte importanta a telefoanelor iPhone, dar si a tabletelor iPad, iar asta dupa o perioada destul de lunga in care a fost implicata in foarte multe procese din care n-a castigat nimic. Apple vrea sa renunte complet la Intel si Qualcomm pentru fabricarea modem-urilor GSM folosite in iPhone si iPad, iar pentru asta a schimbat atributiile unei parti din inginerii care dezvolta procesoarele din iDevice-urile sale.

Apple isi dezvolta singura cele mai bune procesoare pentru terminale mobile in momentul de fata, pe arhitectura ARM, dar “personalizate” pentru iDevice-uri, astfel incat sa ofere performante superioare celor pentru Android. Apple are o experienta foarte mare cu aceste procesoare, dar si succes pe masura, iar acum vrea sa foloseasca experienta inginerilor sai pentru a face inclusiv modem-uri pe care sa le foloseasca in iDevice-urile pe care le va lansa in viitor.

Apple vrea sa faca SINGURA o Componenta IMPORTANTA a iPhone

Apple i-a dat lui Johny Srouji misiunea de a se ocupa de dezvoltarea acestor modem-uri, actualul vicepresedinte al Apple conducand echipa care dezvolta procesoarele folosite in iDevice-uri de catre americani. Apple avea o echipa de ingineri care dezvolta modem-urile pentru iDevice-urile sale, insa ea a fost integrata in cea principala care dezvolta procesoare, iar acum vor lucra impreuna pentru a ajuta compania sa scape de Intel si Qualcomm in urmatorii ani.

Apple Inc has moved its modem chip engineering effort into its in-house hardware technology group from its supply chain unit. Johny Srouji, Apple’s senior vice president of hardware technologies, took over the company’s modem design efforts in January. Srouji joined Apple in 2008 to lead chip design, including the custom A-series processors that power iPhones and iPads and a special Bluetooth chip that helps those devices pair with its AirPods wireless headphones and other Apple accessories. The modem efforts had previously been led by Rubén Caballero, who reports to Dan Riccio, the executive responsible for iPad, iPhone and Mac engineering, much of which involves integrating parts from the company’s vast electronics supply chain.

Apple are nevoie de cativa ani pentru a-si finaliza modem-urile si a le aduce intr-un punct in care sa poata fi folosite in iDevice-uri in locul celor ale Qualcomm si Intel, deci mai avem de asteptat pana a vedea rezultatele. Avand in vedere ca Apple are procesoare superioare celor ale Qualcomm, e foarte interesant de vazut ce va reusi sa faca pe partea de modem-uri GSM, si cum va crea produsele pentru a nu incalca brevetele de inventie ale altor companii.