Huawei. Iata Telefonul cel mai POPULAR in Romania

Huawei. Compania chinezeasca a dezvaluit care a fost cel mai popular model de telefon vandut in Romania in 2018, dar si ce telefoane sunt cele mai cautate in tara.

Huawei telefoane romania

Huawei. Compania chinezeasca s-a instalat confortabil pe locul al doilea in topul producatorilor de smartphone-uri vandute in Romania, si se apropie incetul, cu incetul, de compania Samsung, care e in scadere la nivel global. Conform reprezentantilor Huawei, in Romania se vand anual cam 4 milioane de smartphone-uri, vasta majoritate dintre ele ale producatorilor Android, cee ce lasa Apple pe o pozitie destul de nesemnificativa in tara noastra, din pacate pentru noi.

Huawei. In ceea ce priveste cel mai popular model de telefon vandut de catre chinezi in Romania, ei bine se pare ca Huawei P20 Lite este telefonul care a cucerit atentia romanilor, adica modelul cel mai ieftin din seria lansata in primavara anului trecut. Stim deja ca vasta majoritate a telefoanelor vandute de catre Huawei la nivel global sunt cele ieftine, iar acum avem o confirmare, daca mai era nevoie, ca si in Romania se prefera aceleasi unitati.

Huawei a vandut foarte multe P20 in Romania, si-a crescut cota de piata

Huawei. 60% dintre telefoanele mobile ale chinezilor sunt vandute prin intermediul operatorilor de telefonie mobila, unde modelele cele mai ieftine sunt preferate, si pentru ca sunt vandute cu subventii mari. In ciuda acestui lucru, cei de la Huawei au spus ca ar fi reusit pe final de an 2018 sa urce pe locul 2 in Romania in topul vanzarilor de telefoane care costa peste 800 de euro, cu Mate 20 Pro, desigur ca in urma unui model al iPhone de la Apple.

La operatori se vând predominant modelele mai ieftine, în timp ce din open market se cumpără și produsele de top. Am urcat pe locul doi al vânzărilor de telefoane de peste 800 de euro în România, iar Mate 20 Pro a fost lansat abia în octombrie. Din cele 200 de milioane de telefoane vândute în 2018 în jur de 15 milioane sunt din seria P20, iar cam cinci milioane sunt din seria Mate 20.

Huawei. Evolutia companiei in Romania a fost una surprinzator de buna, cu o crestere de 4 – 6% a cotei de piata intr-un singur an de zile, in ciuda faptului ca piata globala de smartphone-uri a scazut. Iar la final, ca sa va faceti o idee cu privire la vanzarile de telefoane premium, Huawei a afirmat ca din cele 200 de milioane de smartphone-uri vandute in 2018, doar 20 de milioane au fost P20 si Mate 20, deci alea intr-adevar scumpe se vand in cantitati foarte mici.