Google Chrome. PROBLEMA MARE ce Afecteaza TOTI Userii

Google Chrome. O problema foarte mare a browserului, care afecteaza TOTI utilizatorii, a fost anuntata ca fiind in proces de rezolvare de catre compania Google.

Google Chrome incognito

Google Chrome. Cel mai folosit browser pentru navigare pe internet are o problema foarte mare, si nu de azi, de ieri, ci de foarte multa vreme, insa compania Google s-a gandit ca ar cam fi timpul sa o rezolve. Mai exact, Google Chrome are o problema care le permite detinatorilor de website-uri sa detecteze daca un utilizatori navigheaza pe internet in Incognito Mode, sau daca navigheaza folosind setarile standard pentru browser, iar asta nu ar trebui sa se intample.

Google Chrome. Detectand modul in care utilizatorii navigheaza pe website, dezvoltatorii pot bloca accesul oamenilor la anumite sectiuni, sau intregul website, si ii pot urmari pe oameni cand folosesc respectivul website. Google Chrome a avut acest Incognito Mode creat astfel incat utilizatorii sa nu poata fi urmariti cand il folosesc, insa dezvoltatorii au descoperit trucu prin care se poate face asta, si l-au exploatat in fel si chip, dar lucrurile urmeaza sa se schimbe foarte curand.

Google Chrome va avea rezolvata o problema uriasa a Incognito Mode

Google Chrome. Protejarea completa a utilizatorilor se va face prin implementarea unei schimbari care va folosi mai mult RAM pentru a stoca fisierele necesare navigarii in acest mod, ele fiind sterse cand sesiunea este inchisa. Mai tarziu, Google Chrome va avea eliminat FileSystem API, care este dezactivat in Incognito Mode, dar multumita caruia detinatorii de website-uri isi pot da seama daca o persoana foloseste acest mod de navigare pe internet, sau nu.

Since there’s no adoption of the FileSystem API by other browser vendors, it appears to be only used by sites to detect incognito mode. By making this harder, hopefully the overall usage of the API goes down to the point that we can deprecate and remove it.

Google Chrome. Desi schimbarea este una foarte importanta, din pacate se pare ca este nevoie de foarte multa rabdare pana in momentul in care actualizarea va fi oferita pentru cei interesati sa profite de ea. Google Chrome urmeaza sa o aiba disponibila in versiune beta incepand cu versiunea 74 a browserului, iar functia in format finala ar putea fi lansata abia cand versiunea 76 a browserului ar urma sa fie oferita pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Google Chrome. Intre timp, nu prea exista vreo metoda de a impiedica detinatorii de website-uri sa stie cand navigati in Incognito Mode, sau nu, asa ca ramane doar sa asteptam lansarea acestei functii.