Google Chrome. Functie in PREMIERA pentru Browsere

Google Chrome. O noua functie oferita in premiera pentru browserele pentru navigare pe internet urmeaza sa aduca o schimbare unica din partea companiei Google.

Google Chrome sectiuni

Google Chrome. O functie in premiera pentru browserele dedicate navigarii pe internet urmeaza sa fie oferita de catre compania Google in curand pentru utilizatorii din lumea intreaga, si e ceva ce nimeni nu credea ca ar putea vedea. Probabil stiti deja ca YouTube permite partajarea unui link spre un anumit clip video, care sa porneasca redarea de la o anumita secunda a acelui clip, ei bine Google Chrome va avea ceva similar, doar ca pentru pagini web, nu clipuri video.

Google Chrome. Mai exact, sa spunem ca ati gasit un articol interesant pe internet, unde exista si o sectiune cu informatii importante, ei bine veti putea partaja link-uri web care directioneaza oamenii exact spre acea sectiune. Mergand pe ideea implementata in YouTube, Google Chrome va avea ceva similar, iar oamenii vor putea partaja link-uri spre anumite zone dintr-un website fie ca e vorba despre o sectiune dintre text, sau orice alta parte relevanta pentru ei.

Google Chrome lanseaza o functie unica pentru browsere

Google Chrome. Ideea nu este a celor de la Google, totusi, iar asta pentru ca exista deja un proiect pe Github care descrie modul in care poate fi realizat totul, impreuna cu exemple software, asa ca inginerii companiei doar fac implementarea proprie. Chiar si asa, vorbim despre o functie care ar fi extraordinar de utila pentru orice fel de utilizator al Google Chrome in momentul de fata, si e bine ca intr-un final s-a luat decizia de a oferi asa ceva pentru lumea intreaga.

When referencing a specific section of a web page, for example as part of sharing that content via email or on social media, it is desirable to be able to link directly to the specific section. If a section is not linkable by a named anchor or element with id, it is not currently possible to share a link directly to a specific section. Users may work around this by sharing screenshots of the relevant portion of the document (preventing the recipient of the content from engaging with the actual web page that hosts the content), or by including extra instructions to scroll to a specific part of the document (e.g. “skip to the sixth paragraph”). We would like to enable users to link to the relevant section of a document directly. Linking directly to the relevant section of a document preserves attribution, and allows the user following the URL to engage directly with the original publisher.

Google Chrome. In momentul de fata, functia este disponibila doar pentru inginerii celor de la Google, insa se pare ca urmeaza sa fie oferita in versiunile Canary ale browserului in cursul saptamanilor urmatoare. Din acel punct, ramane doar de vazut daca testarea functiei in cadrul Google Chrome va avea succes, iar in cateva luni ar trebui sa o avem disponibila inclusiv in versiune finala in build-urile publice ale browserului celor de la Google.