Windows 10. ALERTA! PROBLEMA CRITICA a Aplicatiilor

Windows 10. O problema critica a aplicatiilor a fost descoperita recent, ea aratand cat de vulnerabili sunt clientii sistemului de operare al Microsoft.

Windows 10 criptomonede

Windows 10. O problema critica a aplicatiilor a fost dezvaluita pentru ca utilizatorii din lumea intreaga sa fie extrem de atenti si sa se protejeze de hackerii care incearca sa faca bani de pe urma lor. Mai exact, compania de securitate informatica Symantec a afirmat ca multiple aplicatii din Microsoft Store au fost gandite sa mineze criptomonede dupa ce sunt instalate in Windows 10 de catre utilizatori, cel putin 8 fiind descoperite pana in prezent de catre ei.

Windows 10. Aplicatiile descoperite de catre cei de la Symantec incepeau sa mineze criptomonede imediat dupa ce erau instalate in calculatoare de catre utilizatori, totul fiind facut in fundal, si fara ca ei sa stie ce se intampla. DigiDream, 1clean si Findoo sunt denumirile dezvoltatorilor care au creat aceste aplicatii, insa este foarte posibil sa fie vorba despre una si aceeasi persoana, sau companie, pentru ca toate impart exact acelasi cod pentru criptomonede.

Windows 10 are probleme serioase cu aplicatiile din Microsoft Store

Windows 10 aplicatii minat criptomonede

Windows 10. In mod teoretic, aplicatiile publicate in Microsoft Store ar trebui sa fie sigure, verificate de catre cei de la Microsoft, compania laudandu-se cu faptul ca aplicatiile disponibile acolo pot fi instalate fara griji. Din pacate, realitatea este ca Windows 10 nu are parte de aplicatii chiar atat de sigure in Microsoft Store, astfel ca utilizatorii risca sa aiba performantele reduse de aplicatii de acest gen, in timp ce altii fac bani pe spatele lor, fara ca ei sa stie.

On January 17, we discovered several potentially unwanted applications (PUAs) on the Microsoft Store that surreptitiously use the victim’s CPU power to mine cryptocurrency. As soon as the apps are downloaded and launched, they fetch a coin-mining JavaScript library by triggering Google Tag Manager (GTM) in their domain servers. The mining script then gets activated and begins using the majority of the computer’s CPU cycles to mine Monero for the operators. Although these apps appear to provide privacy policies, there is no mention of coin mining on their descriptions on the app store.

Windows 10. Cateva dintre aplicatiile cu probleme sunt si foarte populare, ele fiind prezente in topul celor mai descarcate aplicatii gratuite, semn ca multe persoane sunt afectate de codul care mineaza criptomonede in fundal. Din pacate, se pare ca Microsoft Store are aceeasi problema ca Google Play, dezvoltatorii fiind prada in fata dezvoltatorilor care vor sa mineze criptomonede pentru a face bani, fie ca e vorba despre Windows 10, sau Android, pericolele sunt exact aceleasi, din cate se pare.

Windows 10. Toate aplicatiile raportate de catre cei de la Symantec au fost sterse de catre Microsoft din magazinul sau, dar cu siguranta exista si altele acolo.