microSD Express, Aduce o REVOLUTIE pentru Smartphone-uri

microSD Express, aduce o noua revolutie pentru smartphone-uri, tehnologia aducand o revolutie pentru cardurile de memorie folosite de catre utilizatori.

microSD Express

microSD Express, sau mai bine zis evolutia cardurilor microSD, a fost lansat oficial, si este prezentat ca aducand o rezolutie pentru lumea smartphone-urilor, una asteptat de catre foarte mult timp de catre foarte multe persoane. Conform Asociatiei SD, cea care a stabilit standardele pentru cardurile microSD Express, noile componente ofera viteze de tranfer de date de pana la 985 Mb/s prin intermediul interfetelor NVMe 1.3, sau PCIe 1.3, folosite in calculatoare, si laptop-uri.

microSD Express, este deasemenea compatibil cu actuala tehnologie microSD, astfel ca in mod teoretic noile carduri ar trebui sa poata fi folosite fara probleme inclusiv in actualele modele de telfeoane mobile, deci n-ar trebui sa existe dificultati. Desi compatibilitatea exista, microSD Express va avea performantele cele mai bune doar in cazul folosirii pe standardul PCIe 3.1, care genereaza inclusiv consum mai redus de energie in timpul transferului de date pe telefoane.

microSD Express aduce viteze mari pentru telefoanele mobile

microSD Express, in mod interesant, consuma mai putina energie in timpul functionarii decat un card microSD, iar asta inseamna ca ar trebui sa consume si mai putina energie din baterie, comunicand mai putin cu procesorul, ceea ce reduce iar consumul. Avand in vedere ca aceste carduri microSD Express au si capacitate de pana al 1 TB, ele deschid noi posibilitati nu doar pentru telefoane mobile, ci si pentru camere, drone, sau alte dispozitive unde trebuie stocate multe fisere de dimensiuni mari.

microSD Express, a fost lansat oficial astazi, insa din pacate e nevoie ca producatorii de carduri de memorie sa implementeze aceasta tehnologie in produse, iar asta ar putea dura ceva timp, asa ca e nevoie de asteptare. E posibil ca primele carduri microSD Express sa isi faca aparitia undeva spre toamna acestui an, insa e la fel de posibil ca ele sa apara mai devreme, insa abia telefoanele din toamna, sau din 2019, vor avea suport integrat pentru ele.