Telekom, AVERTISMENTUL DUR al Guvernului Romaniei

Telekom, are parte de un avertisment foarte dur facut de catre Guvernul Romaniei prin Ministerul Comunicatiilor, iata ce a declarat astazi oficialul.

Telekom, AVERTISMENTUL DUR al Guvernului Romaniei

Telekom, a fost pana acum singura companie de telecomunicatii care a avut curajul de a spune ca e posibil sa nu participe la licitatia pentru frecventele 5G din cauza modificarilor de legislatie impuse de catre OUG 114/2018 pentru segmentul telecom. CEO-ul companiei Telekom, Miroslav Majoros a facut anuntul saptamana trecuta, iar daca Telekom a avut curajul de a face asta, e posibil deasemenea ca si alte grupuri de telecomunicatii sa aiba curajul de a lua pozitii similare.

Telekom, a fost astazi avertizata de catre ministrul Comunicatiilor, Alexandru Petrescu, acesta cerandu-i CEO-ului companiei de telecomunicatii sa isi revizuiasca afirmatia privind neparticiparea la licitatia pentru 5G. Ministrul Comunicatiilor a afirmat ca statul inca are 46% dintre actiune Telekom, ceea ce nu-i ofera posibilitatea sa ia vreo decizie de unul singur, ci sa se uite la ceea ce face grupul Deutsche Teleom, care detine pachetul majoritar in Romania.

Telekom este avertizata de Ministerul Comunicatiilor cu privire la 5G

Telekom, este practic in controlul Deutsche Telekom, prin grupul elen OTE, insa guvernul Romaniei e suparat de faptul ca nimeni nu i-a consultat in ceea ce priveste amenintarea facuta de catre CEO-ul grupului telecom. Decizia CEO-ului Telekom de a face o asemenea amenintare a fost mai mult ca sigur calculata, si s-a luat in considerare faptul ca Ministerul Comunicatiilor ar putea fi suparat de afirmatii, de aceea ministrul cere acum o “rectificare” a lor, adica cel mai probabil o retragere.

Mă surprinde lipsa de rigoare a CEO-ului unuia dintre cei mai importanți operatori telecom din România și în egală măsură mă îngrijorează având în vedere că statul român deține 46% din acțiunile acestei companii. Am solicitat conducerii Telekom Communications să revină cu o rectificare în linia prevederilor legale existente, însă acest lucru nu s-a întamplat până-n prezent. Prin urmare, pentru buna informare a opiniei publice, fac eu această rectificare atât de necesară. Îi recomand CEO-ului Telekom sa fie mult mai riguros în pozițiile publice, mai cu seamă atunci când hotărăște destinul unei companii în care statul român deține un important pachet de acțiuni.

Telekom, probabil va merge in continuare pe ceea ce a spus CEO-ul sau, si daca lucrurile nu se vor schimba in ceea ce priveste OUG 114/2018, atunci ma astept ca neparticiparea la licitatia 5G sa fie serios luata in serios de catre companie, cand va veni momentul. E foarte posibil ca doar o decizie similara luata de catre Orange, Vodafone, si RCS & RDS, sa forteze Guvenrul Romaniei sa se gandeasca mai serios in ceea ce priveste schimbarile pe care le-a impus pentru sectorul telecom.

Telekom, este acum in razboi deschis cu Ministerul Comunicatiilor, si va fi foarte interesant de vazut ce se va intampla in final, si care dintre cele doua parti va ceda in aceasta disputa care afecteaza consumatorii din Romania.