Huawei, Anunta REVOLTA Impotriva Guvernului Chinez

Huawei, a anuntat astazi o revolta impotriva guvernului chinez, compania asiatica fiind dispusa sa faca orice pentru a nu avea produsele interzise peste tot in lume.

Huawei, Anunta REVOLTA Impotriva Guvernului Chinez

Huawei, a facut zilele acestea un anunt extrem de important, dar si complet neasteptat, iar asta pentru ca el vine in contextul in care mai toata lumea vede compania chinezeasca drept un pion al guvernului din China. Mai exact, presedintele consiliului de administratie al Huawei, Liang Hua, a reiterat faptul ca a sa companie nu este condusa de catre guvernul chinez, in ciuda tuturor afirmatiilor cotrare facute de catre americani, si diversi aliati din Europa, sau nu numai.

Huawei, spune ca guvernul chinez nu o poate obliga in vreun fel, sau altul sa-i ofere acces la datele clientilor care-i folosesc produsele de telecomunicatii, ceea ce este o afirmatie foarte interesanta in contextul intregului scandal. In aceeasi masura, Liang Hua sustine ca Huawei nu a creat nici “portite de acces” in produsele pe care le vinde catre clientii din intreaga lume, iar acest lucru a cam fost recunoscut inclusiv de catre autoritatile din Marea Britanie, sau chiar Germania.

Huawei sustine ca nu va indeplini cererile guvernului chinez

Huawei, spune, mai important decat atat, ca desi China i-ar putea cere sa-i ofere anumite informatii de la clientii sai, sau sa incerce sa le acceseze, va refuza sa faca acest lucru, pentru ca este o companie privata, independenta. Problema este ca desi compania face afirmatiile pe care toata lumea vrea sa le auda, ea si-a mintit clientii si partenerii in trecut in repetate randuri, fura tehnologii de la altii, avand o atitudine duplicitara, ceea ce n-o prea face de incredere.

“We will not execute the request” because it wouldn’t be lawful, he said through a translator, stressing that he leads “an independent business organization” aimed at serving its customers. “We have kept a good track record on cyber-security.” At the end of the day, we hope decisions on 5G can be made based on technology and not on other factors.

Huawei, a iesit cu un brand afectat intr-o buna masura din cauza tuturor afirmatiilor negative facute cu privire la problemele pe care le au produsele sale, iar acest lucru va fi foarte greu de corectat in viitor. Cei de la Huawei incearca sa ramana in mod pozitiv in atentia oamenilor cu produsele pe care se pregatesc sa le lanseze, insa din pacate nu au intotdeauna chiar cele mai bune explicatii pentru probleme, si nu reusesc intotdeauna sa linisteasca oamenii ca le protejeaza intimitatea datelor.