Retelele 4G si 5G au fost SPARTE, CUM poti fi SPIONAT si LOCALIZAT

Retelele 4G si 5G au fost sparte deja si contin vulnerabilitati care permit spionarea, sau localizarea, oamenilor ce folosesc telefoane conectate la ele.

retele 4g sparte 5g spionat localizat

Retelele 4G si 5G au fost sparte, iar pentru al doilea tip e chiar o premiera, pentru ca exista extrem de putine, insa sunt afectate de aceeasi problema care exista pentru cele mai vechi, si noi suferim din aceasta cauza. Cativa academicieni au descoperit trei vulnerabilitati extrem de importante in retelele 4G si 5G folosite de catre utilizatori din lumea intreaga, sau doar anumite zone geografice, unde cele din urma sunt deja disponibile, desul in format limitat.

Aceste vulnerabilitati ale retelelor 4G si 5G le permit celor rau intentionati sa intercepteze apelurile telefonice ale oamenilor, si sa ii geolocalizeze folosind turnurile de telefonie mobila, chiar daca localizarea nu e 100% exacta. Acestea sunt primele vulnerabilitati atat de grave care afecteaza atat retelele 4G, cat si cele 5G, in special pentru al doilea tip, care abia urmeaza sa fie lansat comercial pentru utilizatorii din intreaga lume in urmatoarele luni.

Iata cum pot fi sparte retelele 4G si 5G pentru a ne spiona si localiza

retele 4g 5g sparte torpedo

Desi retelele 5G aveau implementate masuri noi de protectie pentru vulnerabilitatile existente pentru retelele 4G, se pare ca nici acestea nu sunt suficiente pentru a tine utilizatorii in siguranta. Se pare ca exploatarea acestor vulnerabilitati nu necesita nici cunostinte extrem de avansate privind protocoalele de telefonie mobila ale turnurilor in baza carora functioneaza retelele 4G si 5G, deci problema este chiar mult mai mare decat isi imagineaza multa lume.

A group of academics have found three new security flaws in 4G and 5G, which they say can be used to intercept phone calls and track the locations of cell phone users. The findings are said to be the first time vulnerabilities have affected both 4G and the incoming 5G standard, which promises faster speeds and better security, particularly against law enforcement use of cell site simulators, known as “stingrays.”

Torpedo, torpila, este denumirea atacurilor care pot fi executate impotriva retelelor de telefonie mobila 4G si 5G, si se pare ca unele vulnerabilitati pot fi exploatate inclusiv cu echipamente de doar 200 de dolari, ceea ce extrem de grav. Practic, orice hacker care vrea sa exploateze o retea 4G, sau 5G, vulnerabila, ar trebui sa poata face acest lucru fara extrem de mult efort, insa ramane de vazut in ce masura vor fi exploatate in lumea larga aceste probleme majore ale retelelor.