Metroul va avea Aplicatie cu Informatii in Timp REAL despre Calatorii

Metroul din Bucuresti va avea o aplicatie pentru smartphone, Metrorex anuntandu-si planurile de a oferi ceva ce bucurestenii cer de foarte mult timp.

metrou aplicatie

Metroul din Bucuresti, de altfel si singurul din Romania, urmeaza sa aiba o aplicatie pentru smartphone prin care calatorii vor fi anuntati, mai mult ca sigur, in timp real cu privire la tot ce trebuie sa stie despre calatorii. Cei de la Metrorex au anuntat astazi ca sunt interesati sa aiba o aplicatie pentru metrou, si au inceput o consultare publica pentru a aduna idei in vederea dezvoltarii saie, adica asteapta propuneri si costuri pentru a le fi creata aplicatia.

Metroul este folosit de cateva sute de mii de oameni in fiecare zi lucratoare a saptamanii, deci o aplicatie in care sa fie informatii despre rute, eventual timpii de ajungere a trenurilor in diverse statii, etc, ar fi extrem de utila. Mai mult decat atat, ar fi extrem de util sa fie disponibile inclusiv informatii in timp real privind problemele care exista pe rutele de la metrou, eventuale modificari ale traseelor, asa cum exista inclusiv in alte tari, prin Google Maps, de exemplu.

Metroul din Bucuresti va avea in sfarsit o aplicatie pentru telefoane

Metrorex a facut deocamdata un anunt prin sistemului informatic colaborativ pentru achiziții publice pentru a primi propuneri de dezvoltare si a afla cam care ar fi costurile pentru un asemenea proiect. Dupa ce va avea toate aceste informatii ar urma sa lanseze o licitatie pentru ca aplicatia pentru metrou sa fie dezvoltat de catre o firma, care ar urma sa se ocupe inclusiv de mentenanta ei, si de actualizarile ulterioare, dar stim cu totii cu m functioneaza lucrurile astea.

Prin intermediul aplicației, călătorilor li se transmit în timp real informații cu privire la călătoria lor. Aplicația va fi însoțită de notificări care vor apărea pe ecranul utilizatorului pentru a-l anunța pe acesta de eventualele modificări ale călătoriei sale. Anunțul de consultare a pieței a fost deja lansat pe platforma Sistemului informatic colaborativ pentru achiziții publice. Astfel, specialiștii din domeniu sunt rugați să transmită sugestii sau propuneri, astfel încât societatea să determine valoarea estimativă a contractului de realizare a aplicației, pe care îl va scoate ulterior la licitație. Câștigătorul ar urma să se ocupe și de mentenanța și de actualizările aplicației.

Chiar si asa, o aplicatie pentru metrou ar fi foarte utila pentru extrem de multi oameni, si in ciuda faptului ca proiectul ar putea fi folosit de catre unii pentru a sifona bani, e totusi binevenita ideea, si sper sa se realizeze. Cu aceasta ocazie, poate vor reusi si cei de la Google sa aiba acces la informatii in timp real privind circulatia metroului, si am putea avea datele inclusiv acolo, daca aplicatia facuta pentru Metrorex nu va fi suficient de buna.