Samsung GALAXY S10, Prima PROBLEMA MARE in fata iPhone XS

Samsung GALAXY S10, are astazi dezvaluita o prima mare problema in fata iPhone XS Max, iata cu ce ii este inferior telefonul produs de catre compania Samsung.

Samsung GALAXY S10 fragil

Samsung GALAXY S10, apare astazi intr-un prim test de rezistenta care ne arata ca Apple s-a descurcat mult mai bine decat compania coreeana in ceea ce priveste protejarea iPhone XS Max pentru utilizarea zilnica. Puteti vedea in clipul video de mai jos ca noul Samsung GALAXY S10 are un ecran care se crapa mult mai usor decat cel al iPhone XS Max, chiar din momentul in care este scapat de la zona mediana a corpului pe o suprafata dura.

Samsung GALAXY S10, are ecranul crapat in partile superioare laterale chiar de la prima scapare, ceea ce nu se intampla in cazul iPhone XS Max, care nu scapa fara sa se crape, dar abia dupa ce e scapa din zona capului. Ecranul Samsung GALAXY S10 ar trebui sa fie protejat de sticla Gorilla Glass 6, cel putin in baza informatiilor pe care le-am aflat in legatura cu noul model de smartphone, insa din pacate se pare ca nici macar acest tip de material nu ofera protectie chiar atat de mare.

Samsung GALAXY S10 este mai fragil decat iPhone XS Max

Samsung GALAXY S10, nu a fost promovat de catre cei de la Samsung ca avand un ecran care este protejat foarte bine in caz de impact frontal, iar acest lucru este cat se poate de vizibil, din pacate pentru noi. Ca sa fiu complet sincer, nu ma asteptam ca iPhone XS Max sa aiba un ecran mai rezistent la impact decat Samsung GALAXY S10, insa iata ca acest test ne arata o realitate pe care cei de la Samsung vor dori cu siguranta sa nu o descopere prea multa lume.

Samsung GALAXY S10, nu are o carcasa mai fragila decat cea a iPhone XS Max, in aceasta situatie ambele telefoane avand probleme similare in ceea ce priveste craparea carcaselor la impact. Atat Samsung GALAXY S10, cat si iphone XS Max au costuri destul de ridicate pentru inlocuirea carcaselor si a ecranelor crapate, insa pentru telefonul Samsung preturile de reparatie sunt, cel mai probabil, mai mici decat cele impuse de catre Apple.

Samsung GALAXY S10, este in momentul de fata disponibil pentru precomanda in Romania, si multe alte tari de pe glob, iar din data de 8 martie va fi pus in vanzare in intreaga lume.

11 COMENTARII

 1. Voi nu ați înțeles încă ca aceasta sticlă, Gorilla Glass, este o sticla extrem de moale, extrem de subțire și extrem de fragilă, idiferent pe ce telefon este montata ea? Difera doar felul în care este montata pe telefon, și de aici apar de fapt diferențele de “rezistență”!
  Daca va uitați cu atenție la modul în care este ea prinsa pe frame ul lateral de oțel al iPhone ului, veți vedea ca nu este prinsa direct pe structura de otel, ci are un element esențial de susținere, și anume acea ramă neagra sau alba, după caz, în funcție de culoarea telefonului, care este extrem de subțire și care are rolul tocmai de a elasticiza prinderea dintre sticla display ului și corpul telefonului! Ea este făcută în asa fel încât în momentul unui impact îi permite sticlei sa flexeze sau sa intre într o anumita mișcare de vibrație care are rolul tocmai de a absorbi unda de soc provocata de impact și de a o disipa pe întreaga suprafață a sticlei și în acest fel de a reduce la minim riscul de fisura sau spargere a acesteia!
  Dacă va uitați la S10 sau la oricare telefon de la Samsung din ultimii ani veți vedea ca la ei suprafața de sticla este imbinata direct pe sasiul telefonului, ei renunțând sa folosească o metoda de prindere prin ramă de plastic din doua motive: una la mână, din motive de design, pentru ca acel element intermediar nu ar mai fi permis ca telefonul sa aibă un design unitar, adică sticla direct imbinata cu metalul, iar în al doilea rand din motive de grosime, pentru ca asta ar fi însemnat ca telefonul sa fie mai gros cu aproximativ 1 mm, ceea ce pentru Samsung este foarte mult! Deci exista niște compromisuri. Iar rezultatul este cel care se vede, și anume o structura finala mult mai rigida decât la iPhone, ceea ce se traduce prin risc foarte crescut de dauna la impact relativ minor!
  Oricum, eu nu înțeleg și nu am sa pot înțelege niciodată aceste teste idioate cu scăpări ale telefoanelor de la asemenea înălțimi pe suprafețe dure fără huse pentru ca după părerea mea astfel de device-uri nu sunt făcute și nici proiectat sa fie scăpate pe jos, când îți cumperi un astfel de obiect trebuie sa fii conștient ca este totuși extrem de fragil, și ca legile fizicii nu pot fi eludate indiferent de calitățile sticlei Gorilla Glass care este montată pe un asemena telefon!

 2. Nu am cunostinta de vreun obiect cu parti de sticla care sa nu crape de la un metru si un pic.
  Numai un dobitoc s-ar astepta sa nu crape.
  Si in testele idioate de pe youtube sunt foarte rare situatiile cand un telefon nu crapa.
  Dar oare s10 will blend?
  Banuiesc ca si atunci vom vedea o mirare ca s10 nu este suficient de rezistent si este facut pulbere.

 3. Un prieten și-a scăpat telefonul pe beton ( avea particule de nisip betonul ) de la 10cm și i sa crăpat ecranul cu o linie mare in mijloc de sus până jos.
  Totul depinde cum cade telefonul oricare ar fi el