Primul iPhone Pliabil va Rezolva o Problema Serioasa

Pentru primul iPhone pliabil, compania Apple s-a gandit sa rezolve si o problema serioasa la care actualii producatori de telefoane pliabile par sa nu se fi gandit.

iphone pliabil indoire

Apple ar lucra in momentul de fata la un iPhone pliabil, sau cel putin asta ne-au spus diverse surse din cadrul unor companii partenere ale americanilor, de unde ar veni si ecranele. Apple ar testa diverse prototipuri de telefoane iPhone pliabile, insa deocamdata proiectul acesta pare sa aiba o importanta redusa in cadrul companiei, asa ca nu se stie cand ar putea fi lansat telefonul.

Chiar si asa, atunci cand Apple va lansa un telefon pliabil, va rezolva o problema la care nu se stie daca s-a gandit cineva cand a creat Huawei MATE X, sau Samsung GALAXY FOLD. Mai exact, cei de la Apple au creat o metoda prin care ecranele ar fi incalzite cand afara este frig, astfel incat atunci cand telefonul iPhone este pliat, ecranul sa nu se crape.

Apple vrea sa protezeje de crapaturi ecranul unui iPhone pliabil

Tehnologia este descrisa intr-un brevet de inventie in care Apple sustine ca un mecanism special ar impiedica plierea, sau deschiderea, telefoanelor iPhone pliabile la temperaturi foarte joase. Nu se stie inca metoda prin care Apple ar vrea sa si incalzeasca ecranele telefoanelor iPhone pliabile inainte ca acestea sa fie indoite, dar probabil e vorba de vreun mecanism electric.

To facilitate bending about the bend axis without damage when the display is cold, a portion of the display that overlaps the bend axis may be selectively heated. The portion of the display that overlaps the bend axis may be self-heated by illuminating pixels in the portion of the display that overlap the bend axis or may be heated using a heating element or other heating structure that provides heat to the portion of the display overlapping the bend axis.

Pana acum nimeni nu pare sa se fi intrebat ce se poate intampla cu un telefon pliabil daca este indoit la o temperatura redusa, insa compania Apple se gandeste la asta pentru iPhone. Va fi extrem de interesant de vazut cum vor functiona telefoanele pliabile ale asiaticilor in temperaturi scazute, dar si daca Apple va lansa vreodata un iPhone pliabil.