Apple Confirma CONCEDIEREA a 190 de Angajati

apple concediat 190 angajati

Apple a confirmat astazi concedierea a nu mai putin de 190 de angajati din divizia care dezvolta software de ghidare autonoma pentru automobile, decizia fiind anuntata printr-o zvon acum cateva saptamani. Confirmarea vine de la documentatia depusa de catre cei de la Apple la autoritatile din California, unde trebuie anuntate schimbarile de personal.

Conform documentelor depuse de catre Apple, 38 de manageri, 33 de ingineri, 31 de designeri, si 22 de dezvoltatori software urmeaza sa fie concediati, printre altii, pana pe 16 aprilie. Apple anuntase ca va concedia peste 200 de angajati ca parte a unei restructurari facute in cadrul diviziilor sale, insa deocamdata doar 190 sunt ghinionisti, restul urmand a fi conediati ulterior.

Divizia prin care Apple dezvolta software de ghidare pentru automobile n-a prea avut noroc in a crea efectiv un produs care sa fie util in lumea larga, asa ca probabil candva trebuia oprit totul. Apple a spus ca restructurarea are in centru dorinta conducerii de a se concentra pe o serie de proiecte importante la care compania lucreaza de ceva vreme.

We have an incredibly talented team working on autonomous systems and associated technologies at Apple. As the team focuses their work on several key areas for 2019, some groups are being moved to projects in other parts of the company, where they will support machine learning and other initiatives, across all of Apple. We continue to believe there is a huge opportunity with autonomous systems, that Apple has unique capabilities to contribute, and that this is the most ambitious machine learning project ever.

Apple are zeci de mii de angajati in lumea intreaga, asa ca a concedia 200 nu ar trebui sa fie ceva chiar atat de important, exceptand situatia cand totul se intampla intr-un proiect secret. Cat de mult va conta aceasta decizie pentru viitorul Apple nu se stie, dar e clar ca lucrurile nu merg chiar atat de bine precum si-ar dori cei din Cupertino, din pacate.