Iata CATI Romani Folosesc UBER, sau alte Aplicatii de Taxi

Romanii folosesc in numar tot mai mare aplicatiile de taxi, iar un nou studiu ne arata cate persoane din tara noastra se folosesc de ele pentru mobilitate.

romani aplicatii taxi

Romania are de cativa ani tot mai multe aplicatii de taximetrie, fie ca este vorba despre UBER, Taxify, Clever Taxi, sau aplicatiile firmelor de taxi, care incearca sa atraga mai multi clienti tineri prin intermediul lor. Conform unui studiu desfasurat de catre IRES in Romania, nu mai putin de 2.5 milioane de romani folosesc aplicatii de taximetrie pentru a comanda un mijloc de transport, la nevoie, cifra fiind una foarte mare, comparativ cu populatia adulta a tarii, care locuieste in mediul urban.

Dintre toti romanii care folosesc serviciile de taxi, de la diverse companii, 80% apeleaza la aplicatii pentru smartphone pentru a face comenzile, iar de aici au de castigat in principal UBER, Taxify, Clever Taxi, si in subsidiar firmele de taxi. Studiu a fost facut pe cele mai mari 6 orase din Romania: Bucuresti, Cluj, Iasi, Constanta, Brasov, Timisoara, si 43% dintre locuitorii lor comanda un taxi prin aplicatie cel putin o data pe luna, deci multa lume, si destul de des.

2.5 milioane de romani folosesc aplicatii de taximetrie

Acum, daca vreti si putin context pentru toata aceasta situatie, cei de la Clever Taxi sustin ca intr-o luna au cam 3.5 milioane de comenzi de la 1 milion de utilizatori inregistrati, deci o medie de 3.5 comenzi per utilizator. Nu se stie cate comenzi inregistreaza UBER, sau Taxify, intr-o luna in toate orasele in care sunt disponibile, dar cel mai probabil vorbim si acolo despre cifre foarte mari, pentru ca serviciile sunt foarte populare in randul unui numar mare de romani.

Aplicatiile de taxi au aparut acum destui ani, au adunat cu greu utilizatori, insa pe masura ce conflictul dintre UBER si taximetristi s-a intetit, ele au devenit tot mai populare, oamenii incepand sa evite cu precadere taximetria clasica. In ciuda acestui lucru, taximetristii nu vor disparea prea curand, ci vor coexista in continuare cu aplicatiile ca UBER, Taxify, multi dintre cei care lucrau pe taxi-urile clasice trecand oricum la aceste servicii, fara a-si schimba comportamentul, cel putin in ceea ce priveste condusul.