Clever Taxi cumparata de Damiler Mercedes

Clever Taxi, cea mai mare aplicatie de taxi din Romania, a fost cumparata de catre Daimler Mercedes cu peste 10 milioane de euro.

Clever Taxi este o aplicatie de taxi dezvoltata in Romania care a adunat cel mai mare numar de soferi de taxi inregistrati, dar si cel mai mare numar de utilizatori inregistrati. Clever Taxi a reusit sa adune in anii de activitate nu mai putin de 17.000 de soferi inregistrat in platforma sa pentru 20 de orase din Romania, dar si peste 600.000 de clienti, iar asta a atras atentia Daimler Mercedes.

Cei de la Daimler Mercedes ar fi platit minim 10 milioane de euro pentru aplicatia Clever Taxi, care a intermediat 20 de milioane de calatorii cu taxiul in Romania. Daimler Mercedes a facut achizitia prin intermediul companiei MyTaxi, care detine platforma mytaxi.com, aceasta avand peste 100.000 de soferi inregistrat in intreaga Europa, minus cei din Romania.

Clever Taxi a fost fondata de catre doi romani, Mihai Rotaru si Alexandru Dumitru, insa ei detineau impreuna doar 58.6% din actiunile companiei. 34.1% dintre ele erau detinute de catre Bestjobs recrutare si inca 6.1% de catre Andrei Pitis, co-fondator al Vector Watch si actual vicepresedinte al diviziei de inginerie din cadrul Fitbit, care a cumparat Vector Watch anul acesta.

Clever Taxi a fost cumparata de Damiler Mercedes pentru minim 10 milioane de dolari

Cifra reala de achizitie a Clever Taxi nu a fost dezvaluita insa presedintele companiei a declarat ca este vorba despre o suma de 8 cifre in euro. Toate actiunie Clever Taxi au fost cumparate de catre cei de la MyTaxi detinuti de Daimler Mercedes, iar acum platforma va fi ingrijita de catre acestia, probabil cu la fel de multa atentie precum s-a intamplat pana in prezent.

Denumirea Clever Taxi va fi cel mai probabil pastrata initial multumita notorietatii brand-ului, insa cei de la Daimler Mercedes ar putea decide sa o schimbe. Avand in vedere ca MyTaxi este un brand mult mai cunoscut in Europa, cei de la Daimler Mercedes ar putea lua decizia de a renunta la brand-ul Clever Taxi in curand si nimeni nu va pierde din asta.

Clever Taxi era una dintre platformele de comandare de taxi apreciate de catre romani, in principal multumita optiunilor de selectare a soferilor, dar si a optiunii de a plati cu cardul. Nu se stie daca vanzarea Clever Taxi catre Daimler Mercedes va aduce schimbari pentru modul in care va functiona aplicatia, asa ca ramane de vazut ce urmeaza sa anunte acestia, daca vor anunta ceva.

Clever Taxic cumparata Daimler Mercedes

 

3 COMENTARII

  1. Jegosii aia de taximetristi cocalari din romania trebuie sa dispara cat mai curand. Uite ca piata ii selecteaza incetul cu incetul si curand se vor cara intre ei, unii pe altii.