Cu 100$ poti SPARGE Aproape ORICE iPhone

sparge iphone 100 dolari

Unii dintre voi probabil va aduceti aminte de celebrele cutiute Cellebrite folosite pentru a sparte telefoanele iPhone de catre criminalistii organelor de politie in diverse anchete. Un dispozitiv de acest gen costa in mod normal minim 5000 de dolari, insa unele modele mai vechi pot fi cumparate cu preturi care variaza intre 100 de dolari si 1000 de dolari, cel putin pe eBay.

Se pare ca politia a decis sa vanda modelele mai vechi de cutiute care pot sparge telefoanele iPhone, sau tabletele iPad, unele dintre ele avand inclusi dovezi culese in anchete. Lasand asta la o parte desi e posibil ca unele dintre dispozitive sa nu poata sparge ultimele versiuni ale iOS 12, e foarte posibil ca iOS 11 sa poata fi exploatat fara probleme.

Cei care vand dispozitivele de acest gen nu spun si ce versiuni ale iOS, sau ale Android pot fi sparte cu ajutorul lor, nici cand au fost fabricate unitatile, asa ca e cam un joc de noroc. E interesant totusi ca politia a vandut unele unitati de acest gen fara sa stearga dovezile din anchetele desfasurate, unele dintre informatii fiind confidentiale.

The U.S. federal government, from the FBI to Immigration and Customs Enforcement, has been handing millions to Cellebrite to break into Apple and Google smartphones. Mr. Balaj (Forbes agreed not to publish his first name at his request) and others on eBay are now acquiring and trading Cellebrite systems for between $100 and $1,000 a unit.

Chiar si asa, cei care sunt interesati sa sparga aproape orice iPhone, au posibilitatea de a o face la preturi mult mai mici decat ar fi crezut vreodata, si totul multumita Cellebrite. Ar fi interesant de vazut si cateva demonstratii ale utilitatii acestor dispozitive, avand in vedere ca preturile sunt atat de mici in comparatie cu cele originale de achizitie.