Android. PROBLEME GRAVE Raportate de catre Google

Android. O serie de probleme foarte grave au fost raportate de catre compania Google pentru sistemul sau de operare pentru telefoane, iata ce trebuie sa stii.

Android probleme aplicatii

Android. Sistemul de operare al companiei Google este recunoscut pentru faptul ca are probleme serioase de securitate uneori, care sunt exploatate de catre hackeri cum pot ei mai bine pentru a face bani de pe seama utilizatorilor. Cei de la Google lupta in mod constant impotriva hackerilor, dar si a problemelor pe care le are Android, astfe ca in ultimii ani compania americana a blocat publicarea in Google Play a nu mai putin de 1 milion de aplicatii cu probleme.

Android. Cifra este una uriasa, si arata cat se poate de clar faptul ca sistmeul de operare al americanilor este foarte departe de a le oferi clientilor experienta de utilizare buna pe care o asteapta pe telefoane. Aceste aplicatii au provenit de la nu mai putin de 300.000 de dezvoltatori, iar cei de la Google i-au ajutat sa-si rezolve problemele cu aplicatiile inainte ca ele sa fie oferite pentru telefoanele cu sistem de operare Android, ceea ce este o veste extrem de buna.

Android. 1 milion de aplicatii blocate la publicare in Google Play

Android. Doar in anul 2018 compania Google a blocat publicarea in Google Play a 75.000 de aplicatii, de la 30.000 de dezvoltatori, deoarece ele aveau programe foarte grave de securitate, si ar fi afectat telefoanele utilizatorilor. Problemele pe care Google le-a descoperit in aplicatiile pe care dezvoltatorii le-au trimis pentru utilizare pe Android sunt diverse, si nu se refera doar la vulnerabilitati care permiteau exploatarea directa, ci si la probleme de securizare a conexiunilor.

Over its lifetime, the program has helped more than 300,000 developers to fix more than 1,000,000 apps on Google Play. In 2018 alone, the program helped over 30,000 developers fix over 75,000 apps. The downstream effect means that those 75,000 vulnerable apps are not distributed to users with the same security issues present, which we consider a win. In 2018, we deployed warnings for six additional security vulnerability classes including:SQL Injection, File-based Cross-Site Scripting, Cross-App Scripting, Leaked Third-Party Credentials, Scheme Hijacking, JavaScript Interface Injection.

Android. Sistemul de operare al Google este mult mai vulnerabil decat cel al Apple din cauza faptului ca este mult mai “liber”, si le permite dezvoltatorilor sa faca mai multe pentru a le oferi utilizatorilor diverse functii. Aceasta libertate vine si cu un mare dezavantaj in ceea ce privesc siguranta datelor, sau securitatea in utilizare, iar Android a fost criticat adesea pentru aceste probleme, insa Google lucreaza din greu pentru a rezolva totul.

Android. Fiind cel mai mare sistem de operare pentru telefoane mobile, era normal sa fie si cel mai atacat de catre hackeri, iar Google inca nu poate rezolva problemele existente.