Nokia 9. Nou Face ID in PREMIERA pe Telefoane Android

Nokia 9. Noul telefon aduce in premiera pentru lumea Android un nou tip de Face ID, care promite sa faca recunoastere faciala la fel de sigur ca pe iPhone.

Nokia 9 Face ID

Nokia 9. Anuntat in aceeasi zi cu Huawei MATE X, noul telefon al celor de la HMD Global n-a avut parte de la fel de multa atentie, desi vine cu o camera care are 5 senzori de imagine integrati, o premiera pentru lumea Android. Separat de asta, Nokia 9 vine cu un sistem de recunoastere faciala integrat, iar conform celor care furnizeaza tehnologia din spatele lui, ar fi la fel de bun precum Face ID, teoretic.

Nokia 9. Sistemul de recunoastere faciala implementat in telefonul finlandezilor se numeste TrulySecure, iar conform celor care l-au creat, ar avea certificare FIDO, si un nivel de acuratete de 99.9999%, adica la fel ca Face ID. Am vazut zilele trecute ca recunoasterea faciala din Samsung GALAXY S10 poate fi pacalita cu o poza, insa acest sistem TrulySecure din Nokia 9 nu ar trebui sa poata fi la fel de usor de inlaturat de catre o persoana rau intentionata.

Nokia 9. Nou Face ID in PREMIERA pe Telefoane Android

Nokia 9. Acest sistem de recunoastere faciala, spre deosebire de Face ID din iPhone X/XS/XR, nu foloseste o camera 3D, sau senzori cu laser si infrarosu, ci foloseste inteligenta artificiala pentru a putea detecta in mod corect fata utilizatorului. Detectarea fetei utilizatorului se face in mai putin de o secunda, cu acea acuratete de 99.9%, iar asa Nokia 9 ar avea un sistem cel putin la fel de sigur precum Face ID, dar desigur ca va fi serios testat.

TrulySecure is a FIDO Certified™ biometric authentication technology that quickly, conveniently and securely recognizes enrolled users via powerful face biometric recognition technologies. Featuring the latest in Sensory’s embedded AI technology, TrulySecure can identify and authenticate enrolled users in less than a second and differentiate individuals at a 99.999% accuracy rate. Boasting industry-leading on-device liveness detection and anti-spoofing algorithms, TrulySecure makes it nearly impossible for an imposter to gain access to a protected device or app. Mitigating the security concerns of competing facial recognition technologies, TrulySecure runs completely on device, stores biometric profiles as highly encrypted irreversible code, and never sends biometric data over the internet.

Nokia 9. Nu este primul telefon Android care vine cu un sistem de recunoatere faciala care sa promita un nivel de securitate la fel de ridicat precum cel al Face ID, insa pana acum niciunul nu s-a dovedit a fi chiar la fel de bun, sau rapid. Daca TrulySecure din Nokia 9 este intr-adevar la fel de sigur precum Face ID, atunci s-ar putea sa il vedem implementat inclusiv in alte modele de telefoane Android in viitor, ca o alternativa al cititoarele de amprente.

Nokia 9. Desi este un telefon interesant, vine totusi cu un procesor vechi de un an, si un design departe de a fi atractiv, insa pretul promotional de 600 de euro este totusi ceva demn de toata lauda.