USB 4, Anuntat OFICIAL cu Beneficiile Thunderbolt 3

USB 4. Noul standard a fost anuntat in mod oficial astazi pentru utilizatorii din lumea intreaga, si vine cu beneficii foarte importante pentru toata lumea.

USB 4

USB 4. Noul standard pentru transferurile de date a fost anuntat in mod oficial astazi, si va veni cu schimbari foarte importante pentru a le oferi utilizatorilor convingerea ca beneficiaza intr-adevar de imbunatatiri. Conform USB-IF, noul USB 4 va aduce o dublare a vitezei de transfer de date, de la 20 Gbps pentru USB 3.2, la 40 Gbps pentru noul standard, egaland astfel si Thunderbolt 3, care ofera aceste viteze inca de acum aproximativ 1 an de zile.

USB 4. Deocamdata a fost facut doar anuntul lansarii acestui standard, fara ca specificatiile finale ale acestuia sa fie publicate de catre cei de la USB-IF, deci va mai trece destul timp pana cand va fi implementat oficial. Se pare ca abia undeva spre sfarsitul acestui an vor fi publicate specificatiile oficiale pentru USB 4, iar producatorii de calculatoare, laptop-uri, etc, vor putea abia de atunci sa foloseasca noua tehnologie pentru ale oferi clientilor imbunatatirile asteptate.

USB 4 a fost anuntat oficial si vine cu beneficiile Thunderbolt 3

USB 4. Se pare ca vitezele de transfer de date de pana la 40 Gbps vor putea fi atinse inclusiv pe actualele cabluri USB-C care sunt certificate pentru a fi folosite in acest scop, deci unii utilizatori nu vor fi obligati sa-si inlocuiasca accesoriile. Separat de cresterea vitezei pentru transferul de date, USB 4 urmeaza sa aduca deasemenea suport pentru accesoriile PCIe, sau DisplayPort, astfel ca vorbim despre o apropiere si mai mare de ceea ce ofera Thunderbolt in acest moment.

The primary goal of USB is to deliver the best user experience combining data, display and power delivery over a user-friendly and robust cable and connector solution. The USB4 solution specifically tailors bus operation to further enhance this experience by optimizing the blend of data and display over a single connection and enabling the further doubling of performance.

USB 4. Din pacate nu se stie in ce masura va exista compatibilitate intre acest standard si viitoarele versiuni ale Thunderbolt, insa desigur ca va exista cu siguranta dorinta de a oferi tehnologii care sa fie compatibile pe diverse tipuri de PC-uri, si cu diverse accesorii. Avand in vedere ca specificatiile pentru USB 4 sunt inca departe de a fi anuntate in mod oficial, va trebui sa avem destula rabdare inainte ca primele produse electronice compatibile sa fie oferite.