USB 3.2 a venit sa REVOLUTIONEZE Calculatoarele

USB 3.2 a fost lansat oficial astazi pentru dispozitivele electronice din intreaga lume, si vine cu o schimbare uriaza pentru utilizatorii care il asteapta.

USB 3.2

USB 3.2, a fost anuntat in mod oficial lansat, la 2 ani de cand a fost anuntat in mod oficial, si de cand ar fi trebuit sa fie pregatite specificatiile pentru a fi oferite pentru producatorii de calculatoare. Bun, trecand peste intarziere, USB 3.2 este acum pregatit din punct de vedere tehnic pentru a fi implementat in calculatoare, primele gadget-uri care vor avea aceasta tehnologie implementata urmand a fi disponibile undeva spre sfarsitul acestui an, sa speram.

Conform celor de la USB-IF, cei care au creat acest standard, dupa implementarea USB 3.2, utilizatorii ar trebui sa beneficieze de viteze de transfer de pana la 20 Gbps, dublu fata de ceea ce ofera USB 3.1 in momentul de fata. O crestere atat de mare a vitezei pentru transferul de informatii prin USB este ceva ce putini credeau ca vor avea prea curand, insa iata ca USB 3.2 vine sa rezolve problema, oferind viteze care pana acum erau disponibile doar prin Thunderbolt, care nu e nici pe departe la fel de popular.

USB 3.2, dubleaza vitezele de transferare de date

USB 3.2 specificatii

Primele placi de baza pentru calculatoare, sau laptop-uri care vor avea USB 3.2 integrat ar putea fi lansate undeva spre jumatatea acestui an, deci la destul timp distanta de acest punct, asa ca trebuie sa avem ceva rabdare. Mai mult decat atat, HDD-uri, si alte tipuri de periferice compatibile cu USB 3.2 ar putea aparea abia prin 2020, deci nu trebuie sa ne entuziasmam inca prea tare in legatura cu aparitia acestui standard, pentru ca inca e departe de a fi 100% util.

Desi USB 3.2 va oferi viteze de copiere de date de 20 Gbps, Thunderbolt 3 ofera dublu, 40 Gbps, insa chiar si aceasta tehnologie este destul de greu de gasit in dispozitivele existente acum pe piata. Asa cum se intampla in general cu tehnologiile noi, USB 3.2 este ceva ce foarte multa lume va dori sa aiba, dar ceva ce foarte putina lume va avea efectiv, iar asta pentru ca implementarea este dificila, costisitoare, si putina lume isi va permite produsele cu ea integrata.