Windows 10. Functia CRITICA LANSATA cu April 2019 Update

Windows 10. O noua functie critica va fi lansata impreuna cu noua versiune a sistemului de operare, iata ce va oferi Microsoft pentru clientii din lumea intreaga.

Windows 10 virtualizare

Windows 10. O noua functie extrem de importanta va fi pregatita pentru lansare impreuna cu April 2019 Update chiar luna viitoare, compania Microsoft dorind sa le ofere utilizatorilor ceva ce este cerut de ani, si ani, de zile. Mai exact, April 2019 Update va aduce pentru Windows 10 o noua functie numita “Sandbox”, care va permite rularea in siguranta a aplicatiilor cu potential periculos, asa cum se intampla cu masinile virtuale, de exemplu.

Windows 10. Functionalitatea este similara si cu cea oferita de catre iOS, care limiteaza functionalitatea unor aplicatii doar la fisierele lor proprii, fara ca acestea sa poata afecta in vreun fel fisierele altor aplicatii, sau pe cele ale sistemului de operare. Windows 10 a implementat aceasta functie pentru a permite analizarea anumitor aplicatii cu potential periculos in acest sistem “Sandbox”, toate fisierele create de catre aplicatii fiind restrictionate doar pentru utilizare de catre ele, si fiind sterse la finalizarea verificarilor.

Windows 10. Functia CRITICA LANSATA cu April 2019 Update

Windows 10. Aceasta functionalitatea ar putea face uitate masinile virtuale care pot fi rulate cu VMware, de exemplu, acest software avand si probleme de functionare in cadrul April 2019 Update. Exista mai mult ca sigur o legatura intre functia “Sandbox” din Windows 10 si problemele cu functionarea VMware, iar cei de la Microsoft nu par deocamdata chiar atat de interesati sa rezolve situatia, dar asta e de asteptat, avand in vedere ca vorbim despre un software concurent.

Windows Sandbox is set to debut in Windows 19H1, aka version 1903. Windows Sandbox is available on Windows 10 Pro and Enterprise, and can be enabled from the Windows Features dialog in Control Panel. Users can copy an executable from the host, and then paste and run it in Windows Sandbox without exposing the host to anything nasty. Windows 10 19H1 also appears to be having problems with VMware, a rival to Microsoft’s own virtualization tool Hyper-V. VMware can’t install or update Windows Insider preview builds for some users. Microsoft says Hyper-V is a “viable alternative”.

Windows 10. Separat de aceasta functionalitate, April 2019 Update urmeaza sa aduca multe imbunatatiri pentru functiile existente in cadrul sistemului de operare, dar si imbunatatirea performantelor generale. Alte schimbari interesante vor fi implementate deasemenea in aceasta actualizare pentru Windows 10 de catre compania americana, printre ele numarandu-se si un dark mode pentru File Explorer si alte aplicatii native, plus imbunatatiri substantiale pentru rularea de jocuri.

Windows 10. Deocamdata nu se stie in ce perioada a lunii aprilie va fi lansat April 2019 Update, versiunea de anul trecut fiind lansata, relansata, si rerelansata din cauza problemelor.