Samsung GALAXY S10. Viteza UIMITOARE Atinsa pe 5G

Samsung GALAXY S10. O viteza uimitoare a fost atinsa in primele teste facute pe o retea 5G, iata cat de mare va fi viteza de download pentru telefoane.

Samsung GALAXY S10 viteza 5G

Samsung GALAXY S10. O versiune 5G a noilor modele de telefoane a fost anuntata de catre compania Samsung, insa desigur ca doar pentru anumite tari, ea fiind prezentata de presa, dar fara teste pe aceasta tehnologie. Chiar daca in momentul prezentarii oficiale a Samsung GALAXY S10 n-au fost facute teste pe vreo retea 5G, astazi vedem cam cat de performante vor fi noile modele de smartphone-uri in utilizarea pe viitoarele retele de telefonie.

Samsung GALAXY S10. Versiunea 5G a seriei a fost testata pe reteaua operatorului de telefonie mobila SK Telecom din Coreea de Sud, iar acolo a fost atinsa viteza de 2.65 Gbps pentru download pe telefoane. Un film de 2 GB poate fi descarcat pe un Samsung GALAXY S10 in doar 6 secunde folosind o conexiune 5G, conform operatorului de telefonie mobila, ceea ce este cu adevarat uimitor, dar desigur ca asta doar cand reteaua e goala, nu cand vor fi si foarte multi utilizatori.

Samsung GALAXY S10. Viteza UIMITOARE Atinsa pe 5G

Samsung GALAXY S10. Pentru a se atinge viteza de 2.65 Gbps a fost combinata viteza 5G si cea 4G pe telefon, adica 1.5 Gbps pentru 5G si 1.15 Gbps pentru 4G, dar operatorul intentioneaza sa o creasca la 2.7 Gbps in 2019. Nu doar Samsung GALAXY S10 va atinge aceste viteze in reteaua operatorului, ci si celelalte modele de telefoane care vor fi lansate cu suport pentru ea, insa deocamdata nu exista vreunul care sa poata fi folosit in aceasta tara.

The upcoming Galaxy S10 5G smartphone will have data transfer speeds of up to 2.7Gbps in South Korea, SK Telecom said. The telco said it successfully tested the aggregation of its 5G and 4G LTE networks. It combined 5G’s 1.5Gbps transfer speed and LTE’s 1.15Gbps to achieve 2.65Gbps, but this will increase to 2.7Gbps within the first half of the year after Galaxy S10 5G is commercialised.

Samsung GALAXY S10. Ca sa fiu sincer, viteza atinsa de catre telefoane este uimitoare, in conditiile in care acum avem, in medie, cam 100 Mbps pe 4G in Romania, “in zilele bune”, deci ar fi o crestere “de necrezut” pentru 5G. Desigur ca de aceste viteze se vor bucura doar cei care vor folosi printre primii retelele 5G, pentru ca pe masura ce multe telefoane vor incepe sa se conecteze la ea, viteza medie va fi mai redusa, fie ca e vorba despre Samsung GALAXY S10, sau alte telefoane.

Samsung GALAXY S10. In Romania nu se stie daca va fi lansata vreo versiune 5G a acestei serii de telefoane, insa pe de alta aprte nici nu se stie daca vom vedea vreun alt model de telfeon 5G lansat in 2019.