Xiaomi Mi 9 a COPIAT de la Apple si GRESELILE

Xiaomi Mi 9 a fost lansat la un pret uimitor de catre compania chinezeasca, insa a reusit sa copieze deasemenea o greseala pe care au facut-o americanii.

Xiaomi Mi 9 apple

Xiaomi Mi 9 este unul dintre cele mai interesante modele de telefoane care au aparut la inceputul acestui an, si spun asta pentru ca are specificatii foarte interesante, la un pret de vanzare la care abia poti cumpara un iPhone vechi de 2 ani. Xiaomi Mi 9 are specificatii foarte apropiate de Samsung GALAXY S10, dar un pret de vanzare de doar 450 de dolari, ceea ce parea imposibil de oferit acum cativa ani, dar care ajunge acum in mainile clientilor din multe tari.

Un test complex de rezistenta facut pentru Xiaomi Mi 9 ne arata ca in acesti bani clientii au totusi parte de destul de multa calitate, de la ecran, si pana la carcasa, inclusiv de undele greseli facute de catre Apple. Pentru inceput, Xiaomi Mi 9 are ecranul protejat de Gorilla Glass 6, deci va fi rezistent la zgarieturi, iar in mare beneficiaza de cam acelasi nivel de protectie precum telefoanele care costa de 2 ori mai mult, exceptand rezistenta la apa si la praf.

Xiaomi Mi 9 a COPIAT de la Apple si GRESELILE

Pe de alta parte, Xiaomi Mi 9 este promovat de catre chinezi ca avand camera protejata cu sticla de safir, iar aici vorbim despre o greseala copiata direct de la compania Apple, si telefoanele, sau Apple Watch-urile sale. Exact ca in cazul Apple, telefonul celor de la Xiaomi foloseste un safir “indoit cu sticla”, care nu ofera protectie mai mare decat Gorilla Glass 6, iar clientii n-ar trebui sa se astepte sa aiba parte de rezistenta ridicata, pentru ca vor fi dezamagiti.

In ciuda acestei greseli copiate de la compania Apple, telefonul este surprinzator de rezistent pentru pretul la care este vandut de catre chinezi, iar aceasta este o foarte mare realizare. Ca sa fiu sincer, ma asteptam ca Xiaomi Mi 9 sa aiba parte de rezultate mult mai proaste, insa iata ca se poate oferi un nivel decent de calitate la un pret mult mai mic decat cel perceput de catre marii producatori, insa Xiaomi vrea sa-si creasca preturile in viitor.

Xiaomi Mi 9 a fost lansat initial doar in China, insa mai apoi a fost pus in distributie inclusiv in unele tari europene, si e posibil sa-l avem inclusiv in Romania in viitorul nu foarte indepartat.