Windows 10. Microsoft a LANSAT o Noua Functie MAJORA

Windows 10. Microsoft a lansat pentru calculatoare o noua functie extrem de importanta, luand prin surprindere cu decizia de a fi mult mai deschisa.

Windows 10 extensie defender chrome firefox

Windows 10. Compania Microsoft continua sa impresioneze cu functiile pe care le pregateste pentru utilizatorii din lumea intreaga, iar astazi vorbim despre ceva la care putina lume se astepta pana acum. Mai exact, compania Microsoft a lansat doua noi extensii pentru Google Chrome si Firefox din Windows 10 care au la baza Windows Defender, si le permit utilizatorilor sa navigheze pe internet in mai multa siguranta decat pana in momentul de fata.

Windows 10. Pana in prezent doar Microsoft Edge beneficia  de protectia Windows Defender, insa aceste doua extensii testate in momentul de fata in versiune beta pot fi instalate inclusiv pe Google Chrome si Firefox. Microsoft a creat aceasta functionalitate pentru cei care folosesc Windows 10 in companii, si au o lista de website-uri securizate, cele din afara ei fiind intai analizate de catre Windows Defender in Edge, apoi permitandu-se accesul, iar asta ajunge acum si in Google Chrome, sau Firefox.

Windows 10. Microsoft a LANSAT o Noua Functie MAJORA

Windows 10. Lansate in versiune beta, extensiile protejeaza pe toata lumea, si ii alerteaza pe oameni in momentul in care vor accesa un website potential periculos, asa ca vor sti ca trebuie sa stea departe de el. Daca un website considerat malitios va fi accesat, acesta va fi deschis intr-o instanta securizata a Edge, astfel incat Windows 10 sa nu fie afectat de eventualli virusi, sau eventualul malware care exista in acel website, protectia fiind extrem de importanta pentru companie.

When users navigate to a site, the extension checks the URL against a list of trusted sites defined by enterprise administrators. If the site is determined to be untrusted, the user is redirected to an isolated Microsoft Edge session. In the isolated Microsoft Edge session, the user can freely navigate to any site that has not been explicitly defined as trusted by their organization without any risk to the rest of system. With our upcoming dynamic switching capability, if the user tries to go to a trusted site while in an isolated Microsoft Edge session, the user is taken back to the default browser.

Windows 10. Pentru cei care nu stiu ce este Windows Defender, ei bine vorbim despre un fel de antivirus integrat de catre compania Microsoft in calculatoare, el oferind un nivel moderat de protectie pentru oameni. Nu este la fel de util precum un antivirus in adevaratul sens al cuvantului, insa daca nu doriti sa folositi unul pentru Windows 10, atunci Windows Defender poate fi o solutie de compromis, chiar daca nu foarte buna pentru chiar toata lumea.

Windows 10. Deocamdata aceste extensii sunt testate in versiune beta de catre cei care fac parte din sistemul Windows Insider, asa ca nu se stie cand va ajunge in versiune finala pentru toata lumea.