Google Stadia. Serviciul de Streaming pentru Jocuri

GOOGLE STADIA. Noul serviciu de streaming pentru jocuri a fost lansat de catre compania Google in aceasta seara, iata cat de avansata este tehnologia oferita.

Google Stadia

Google Stadia. Astazi a fost lansat oficial noul serviciu de streaming pentru jocuri pregatit de catre compania Google inca de acum cateva luni bune de zile, insa iata ca este oferit intr-un final pentru toti utilizatorii. Google Stadia a inceput sa fie testat inca din anul 2018, compania folosindu-se de una dintre versiunile Assassin’s Creed pentru a testa functionalitatea serviciului sau de streaming pentru jocuri, platforma fiind foarte apreciata de catre toata lumea.

Google Stadia. Lansarea serviciului de streaming pentru jocuri a fost facuta in cadrul Game Developer Conference, cu doar cateva minute in urma, el fiind disponibil pe Chrome, Android si Televizoare. Vorbim despre o aplicatie speciala a Google Stadia care va fi oferita pentru aceste sisteme de operare, jucatorii urmand a avea posibilitatea de a controla jocurile folosind accesorii conectate la dispozitivele de pe care fac streaming in acel moment.

Google Stadia este noul Serviciu de Streaming pentru Jocuri

Google Stadia. In ceea ce priveste grafica jocurilor, vorbim despre totul redat la cea mai buna calitate posibila, iar asta pentru ca oamenii fac streaming pe internet pentru joc, nu-l ruleaza direct din calculatoarele lor. Latenta de redare este foarte redusa, iar pe conexiuni care au o viteza minima, Google Stadia ar trebui sa ofere o experienta de joc excelenta pentru cei care decid sa-l foloseasca, fiind eliminata astfel necesitatea de a cumpara hardware puternic pentru calculatoare.

Google Stadia. Platforma este gandita ca una pentru toata lumea, menita sa faca jocurile cele mai noi disponibile in lumea intreaga, chiar si pentru cei care au calculatoare cu performante reduse, sau chiar laptop-uri. Google Stadia va fi integrat inclusiv in YouTube, iar cei interesati de platforma vor putea face trecerea de la un clip video la un joc in mai putin de 5 secunde, ceea ce este cu adevarat uimitor, avand in vedere ca unele jocuri se incarca foarte greu chiar si pe calculatoare performante.

Google Stadia. Daca pe calculatoare si telefoane va putea fi folosita o aplicatie, in cazul televizoarelor va fi nevoie de un Chromecast Ultra pentru rularea jocurilor, ceea ce este destul de normal.

UPDATE: Asa va arata si controllerul care va fi vandut pentru a facilita accesul controlarea jocurilor disponibile in cadrul platformei.