RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom si o Veste GROZAVA pentru Romania

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, au parte de o veste grozava astazi pentru clientii din Romania, iata cine a facut anuntul foarte important.

RCS & RDS teodorovici

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom, se apropie incetul, cu incetul, de ceea ce isi doresc, iar asta pentru ca se apropie in sfarsit momentul in care vor primi tot ceea ce au cerut in ultimele doua luni si jumatate de zile. Mai exact, ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a anuntat in cursul serii trecute ca noua ordonanta menita sa modifice OUG 114/2018 va fi adoptata pana la finalul lunii, iar RCS & RDS, si celelalte companii, vor primi ceva din ceea ce au cerut.

RCS & RDS, plus restul lumii telecom, este in pline discutii cu reprezentantii Guvernului Romaniei pentru a remedia unele dintre modificarile nepotrivite facute prin OUG 114/2018, insa lucrurile se misca destul de greu. Chiar si asa, Eugen Teodorovici este hotarat sa faca modificari inainte ca OUG 114/2018 sa inceapa sa-si produca efectele, si inainte ca RCS & RDS, plus restul companiilor telecom, sa fie serios afectate de catre ceea ce s-a decis anul trecut.

RCS & RDS, Orange, Vodafone, Telekom si o Veste GROZAVA pentru Romania

RCS & RDS a crescut deja preturile pentru serviciile din Romania in urma adoptarii ordonantei de urgenta la finalul anului trecut, iar cei de la Telekom au facut exact acelasi lucru cu doar aproape doua saptamani in urma. Acum exista riscul ca si alte companii sa urmeze exemplul celor de la RCS & RDS si sa isi creasca preturile pentru serviciile de telecomunicatii, insa Guvernul Romaniei nu pare sa doreasca sa isi asume acest risc in momentul de fata.

Modificările pe 114 trebuie făcute obligatoriu până la finalul lunii martie. Noi ne-am angajat în discuţie pe sectoarele vizate de această Ordonanţă. Vrem ce? Ca toţi cetăţenii din România, atât persoane fizice cât şi persoane juridice, companii, mediul privat, să aibă de câştigat. În partea de telecomunicaţii, să încurajăm ca România să poate să obţină din ceea ce are de vândut, licenţele 5G şi nu numai, să obţină corect preţul pe care alte state îl încasează din operaţiuni similare.

RCS & RDS a anuntat ca majorarile de preturi pentru servicii sunt facute din dorinta de a obtine mai multe fonduri pentru a putea face investitii in Romania in continuare, iar ele nu vor mai fi reduse in viitor. Eugen Teodorovici a spus ca pentru mediul telecom se discuta o metoda prin care Romania sa obtina un pret corect pentru frecventele 5G, de care RCS & RDS, impreuna cu alte companii telecom, s-au plans ca sunt prea mari, deci ramane de vazut ce se va intampla.

RCS & RDS va lansa in Romania o retea de telefonie mobila 5G, la fel ca alti operatori de telecomunicatii, insa ramane de vazut cat de mari vor fi investitiile daca Guvernul nu v face modificarile dorite de catre ei.