Windows 10. Google Chrome are Functia MULT DORITA

Windows 10. O functie foarte importanta si mult dorita pentru Google Chrome a fost implementata de catre compania Google, iata schimbarea pe care o asteptai.

Windows 10 functie google chrome dark mode

Windows 10. In Google Chrome, cel mai popular browser pentru navigare pe internet, a fost implementata in sfarsit o functie asteptata de catre foarte multa lume, de o perioada foarte lunga de timp. Mai exact, vorbesc despre functia pentru Windows 10 care permite activarea unui dark mode, tema intunecata, asteptata de catre toata lumea, ea functionand in baza setarilor pe care oamenii le au facute pentru interfata sistemului de operare pentru calculatoare.

Windows 10. V-am spus acum cateva saptamani ca Google Chrome are in plin proces de dezvoltare o functie speciala care aduce dark mode pentru toata lumea, ea fiind acum implementata in versiune beta si pentru sistemul de operare al Microsoft. V-am spus deasemenea ca noul dark mode din Google Chrome va fi oferit in Windows 10 la fel precum il vedem in modul Incognito al browserului, deci daca il folositi, atunci veti avea parte de exact aceeasi experienta.

Windows 10. Google Chrome are Functia MULT DORITA

Windows 10. Acest dark mode nu are deocamdata implementat un buton care sa permita dezactivarea, astfel ca daca nu sunteti multumiti de el in Google Chrome, va trebui sa modificati tema pentru intregul sistem de operare. Asa a fost implementat dark mode in Google Chrome pentru macOS, iar in Windows 10 este asteptata o implementare similara, ceea ce nu este o veste chiar atat de buna, insa in lipsa de altceva, va trebui sa ne multumim cu ceea ce este oferit.

“…with flashing ads, fancy parallax effects, surprising reveal animations, autoplaying videos, etc., the web sometimes can honestly be quite overwhelming… Happily, unlike in real life, there is a solution to that. The CSS media query prefers-reduced-motion lets developers create a variant of a page for users who, well, prefer reduced motion. This can comprise anything from refraining from having autoplaying videos to disabling certain purely decorative effects, to completely redesigning a page for certain users.”

Windows 10. Separat de implementarea acestui dark mode, Google Chrome va implementa deasemenea si o alta modificare foarte importanta care ii va ajuta pe oameni sa nu li se faca rau cand navigheaza pe internet. Mai exact, Google Chrome va respecta setarile Windows 10 in ceea ce priveste eliminarea animatiilor, astfel ca website-urile nu ne vor mai putea rula clipuri video, nu vor mai afisa efecte vizuale enervante, unii oameni ametind, sau avand “senzatie de rau” din cauza lor.

Windows 10. Versiunea 74 a browserului Google Chrome va aduce aceste schimbari foarte importante pentru sistemul de operare al companiei Microsoft, si va fi interesant de vazut cand vor ajunge toate.