Huawei P30, P30 PRO. PRET, LANSARE, IMAGINI, NOUTATI, SPECIFICATII

Huawei P30, P30 PRO. Pret, lansare, imagini, noutati, specificatii, toate sunt anuntate in momentul de fata pentru telefoane, iata toate detaliile de care trebuie sa stii.

Huawei P30, P30 PRO, PRET, LANSARE, IMAGINI, NOUTATI, SPECIFICATII

Huawei P30, P30 PRO. Pret, lansare, imagini, noutati, specificatii pentru cele doua modele de telefoane au fost dezvaluite astazi in mod oficial, astfel ca toata lumea stie la ce sa se astepte de la cele doua modele de telefoane, si nu numai. In ultimele saptamani am aflat multe dintre noutatile pregatite pentru Huawei P30, P30 PRO, iar asta deoarece compania chinezeasca a dorit sa arate lumii intregi cam tot ceea ce aduc produsele sale inainte de a fi oficial lansate.

Huawei P30, P30 PRO. In momentul de fata telefoanele mobile sunt prezentate la Paris de catre presedintele companiei chinezesti, iar mai jos aveti un live video stream de la evenimentul aflat in plina desfasurare. Huawei P30, P30 PRO sunt asteptate de catre foarte multi dintre fanii companiei, ele aducand si foarte multe noutati extrem de importante, care vor schimba intr-o buna masura ceea ce asteapta toata lumea de la smartphone-uri.

Huawei P30, P30 PRO – specificatiile tehnice

Dupa cum mai mult ca sigur stiati deja, telefoanele din seria Huawei P30, P30 PRO au specificatii tipice pentru telefoanele Android ale momentului, iar asta in conditiile in care exista foarte multe din care lumea poate alege. Huawei P30, P30 PRO aduc schimbari majore in comparatie cu seria de anul trecut, atat in ceea ce priveste diagonala ecranului, cat si in ceea ce priveste procesorul, dar si memoria RAM, totul in ton cu cresterile de preturi.

Huawei P30 are urmatoarele specificatii tehnice :

 • Ecran OLED cu diagonala de 6.1 inch si rezolutie de 2340 x 1080 pixeli, 422 pixeli per inch;
 • Chip Kirin 980 care are procesor octa-core, cu minim 6 GB de memorie RAM;
 • Baterie cu capacitate de 3650 mAh;
 • Camera principala tripla cu senzori de 40 de megapixeli, 16 megapixeli, 8 megapixeli;
 • Camera frontala de 32 de megapixeli;
 • Android 9;
 • Rezistenta la apa si praf;
 • Incarcare wireless bilaterala.

Huawei P30 Pro are urmatoarele specificatii tehnice

 • Ecran OLED curbat cu diagonala de 6.47 inch si rezolutie de 2340 x 1080 pixeli, 422 pixeli per inch;
 • Chip Kirin 980 care are procesor octa-core, cu 6/8 GB de memorie RAM;
 • Baterie cu capacitate de 4200 mAh;
 • Camera principala quad cu senzori de 40 de megapixeli, 16 megapixeli, 8 megapixeli si unul 3D pentru adancime;
 • zoom hibrid de pana la 10X;
 • Camera frontala de 32 de megapixeli;
 • Android 9;
 • Rezistenta la apa si praf;
 • Incarcare wireless bilaterala.

Huawei P30, P30 PRO au ecrane cu margini foarte subtiri, aceste avand doar 3.68mm, si respectiv 3.36mm, fata de iPhone XS, care are 4.2mm. Huawei P30, P30 PRO au deasemenea o diagonala totala de 71.4mm si respectiv 73.4mm, cantarind doar 165 grame, si respectiv 192 grame, fata de iPhone XS Max, care cantareste 208 grame, dar are si o baterie cu peste 1000 mAh mai mica decat in telefonul premium de top.

Huawei P30, P30 PRO folosesc deasemenea o noua tehnologie acustica pentru a reda sunete prin ecran fara a avea un difuzor montat in partea superioara a acestuia. Pentru Huawei P30, P30 PRO este implementat un nou tip de cititor de amprente ultrasonic, al carui viteza de deblocare e mai mare cu 30%. Un nou tip de vopsea nano este aplicata in 9 straturi pentru a face telefoanele chiar mai rezistente la impact si la zgarieturi.

Huawei P30, P30 PRO camera quad ultra performanta

Huawei P30, P30 PRO, PRET, LANSARE, IMAGINI, NOUTATI, SPECIFICATII 2

Huawei P30 vine cu o camera tripla care are zoom optic de pana la 3X(72mm) intr-un senzor de 8 megapixeli(80mm), o camera principala de 40 de megapixeli(27mm), si o camera wide-angle de 16 megapixeli. Huawei P30 Pro vine cu o camera principala de 40 de megapixeli(27mm, f/1.6), una telephoto de 8 megapixeli cu zoom optic 5X(125mm, f/3.4), una wide-angle de 20 de megapixeli(16mm, f/2.2), si o camera 3D cu senzor de adancime, fara rezolutie specificata.

Huawei P30 Pro vine cu primul senzor SuperSensing, care are tehnologia RYYB, fiind primul din lume care are implementat o asemenea tehnologie pentru camera, ea inlocuind-o pe vechea RGGB. Noua camera din Huawei P30 Pro poate lasa sa treaca prin lentine cu pana la 40% mai multa lumina, avand si un nou software foarte sofisticat pentru a procesa imaginile.

Huawei P30 Pro are deasemenea un senzor de imagine cu dimensiune pixel de 1/1.7inch, la fel ca si P30, fiind cu mult superioare fata de cele de 1/2.25 inch din Samsung GALAXY S10, sau iPhone XS Max. Huawei P30 Pro are deasemenea stabilizare optica pentru camera principala si cea telephoto, ambele putand deasemenea sa inregitreze simultan clipuri video folosind aplicatia disponibila pentru telefoanele chinezilor.

Huawei P30, P30 PRO, PRET, LANSARE, IMAGINI, NOUTATI, SPECIFICATII 1

Huawei P30 Pro. Pentru noul model de smartphone a fost inregistrata si o valoare ISO de 409600, de 4 ori mai mare decat cea a unui aparat foto DSLD Canon 5D Mar IV, si de zeci de ori mai mare decat a iPhone XS Max. Conform CEO-ului celor de la Huawei, noua camera implementata in Huawei P30 Pro este capabila sa surprinda imagini bune in conditii de lumina atat de scazuta in care nici macar ochiul uman nu poate percepe obiectele.

Huawei P30 Pro. Un sistem imbunatatit de stabilizare optica, folosind inteligenta artificiala, este implementat pentru acest model de smartphone, totul in ideea de a face pozele cele mai bune de catre utilizatori. Huawei P30 Pro vine deasemenea cu HDR+ controlat de catre inteligenta artificiala pentru a imbunatati si mai mult raza dinamica a culorilor pentru pozele facute in aer liber de catre utilizatori folosind noile modele de telefoane.

Huawei P30 are zoom optic de 3X, 5X hibrid, si 30X digital, deci cu mult sub ceea ce ofera „fratele” sau mai mare pentru clientii din intreaga lume, dupa cum probabil stiati deja inca de zilele trecute. Huawei P30 Pro vine cu un senzor telephoto care are distanta focala de 16mm – 1343mm, avand un set de lentile periscop care au si stabilizare optica, putand oferi zoom optic 5X, zoom hibrid 10X, si zoom digital 50X, cel mai mare din intreaga industrie smartphone.

Huawei P30, P30 PRO pret si lansare

Huawei P30, P30 PRO vor fi lansate in data de 5 aprilie in intreaga lume, la preturi de 750 de euro si respectiv 1000 de euro, dar cu unele cadouri grozave la precomanda. In Franta telefoanele Huawei P30, P30 PRO sunt oferite cu boxe Sonos, si alte accesorii care au valoare totala de 280 de euro.

Articolul precedentWhatsApp. Noi IMAGINI Cu DARK MODE in Aplicatie
Articolul următorHuawei P30 PRO. PRIMUL UNBOXING Video pentru Telefon
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.