Apple a PIERDUT Omul care a Creat NOILE Procesoare din iDevice-uri

Apple a ramas fara omul care a contribuit enorm la dezvoltarea procesaorelor din iDevice-urile lansate in ultimii ani, iata cat de grea este pierderea.

apple inginer procesoare

Apple a ramas racent fara Gerard Williams al III-lea, omul care in ultimii ani a coordonat multe dintre eforturile companiei americane de a crea procesoarele folosite in iDevice-uri. Incepand cu chip-ul A7, pentru iPhone, si pana la cel A12X, pentru iPhone, fostul director al companiei Apple a contribuit semnificativ la lansarea acestor componente foarte importante.

Apple l-a angajat in 2010 de la ARM, acolo unde a adunat o experienta de 12 ani, iar la compania din Cupertino s-a folosit de ea pentru a contribui la crearea procesoarelor puternice ed astazi. Pentru cei de la Apple plecarea acestui inginer va lasa un foarte mare gol in cadrul companiei, iar asta pentru ca el s-a ocupat de proiecte extrem de importante.

Gerard Williams al III-lea nu este primul inginer important care pleaca de la Apple in ultimii ani, iar desigur ca asta e o foarte mare problema pentru compania americana in momentul de fata. Exista deasemenea foarte multi ingineri talentati in cadrul companiei Apple, insa de fiecare data cand un lider cu experienta pleaca, ramane un gol care cu greu poate fi acoperit.

In recent years, Williams’ responsibilities had grown beyond leading the design of the custom CPU cores for Apple’s chips to overseeing the layout of the various parts of the system-on-a-chip, or SoC, inside the company’s mobile devices. It’s standard for chip designers to pack more and more features — like the CPU brains of the device, GPU graphics and memory — onto the same physical package to improve battery life and reduce the size of the chips.

3 COMENTARII