Bucuresti. PRIMELE Aplicatii de Transport Public, Parcare si Trafic

Bucuresti, primele aplicatii de transport public, parcare, si trafic au fost lansate de catre Primaria Generala a Capitalei pentru iPhone si Android.

bucuresti aplicatii transport parcare trafic

Bucuresti. Primaria Generala a Capitalei a anuntat cu doar o zi in urma lansarea unor aplicatii pentru telefoane menite sa faca orasul ceva mai inteligent, ele fiind de tipul Smart City, si gandite pentru a imbunatati circulatia pe drumuri. Cele 4 aplicatii lansate pentru Bucuresti de catre Primaria Generala a Capitalei sunt disponibile atat pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, cat si pentru cel Android, astfel ca le puteti instala chiar acum.

Bucuresti. Capitala Romaniei nu este primul oras inteligent din tara, iar asta pentru ca in alte orase au fost lansate de ceva timp aplicatii de tipul Smart City, primariile fiind deasemenea implicate in ele. Cel mai cunoscut este cel din Alba Iulia, in cadrul caruia Orange a implementat solutii de tip Smart City, cu foarte mare succes, chiar, iar in Bucuresti vedem doar o continuare a tehnologizarii oraselor din Romania, ceea ce nu e o idee chiar atat de rea.

InfoSTB – Ajungem împreună la destinație

Societatea de Transport București a dezvoltat un proiect de informare a călătorilor prin telefonul mobil de tip smartphone cu privire la programul mijloacelor de transport în comun și rutele disponibile, pentru a putea minimiza timpul de așteptare în stații.  Aplicația folosește datele transmise de echipamentele GPS/GSM4G instalate pe 1.440 de mijloace de transport în comun utilizate de STB, precum și pe noile autobuze achiziționate și este disponibilă pentru telefoane mobile cu sistem de operare iOS sau Android.

Vorbim, practic, despre schimbarea radicală a modului de lucru utilizat la nivelul STB în ultimii 40 de ani – marcată prin trecerea la înregistrarea informatizată și adăugarea componentei de dispecerizare, pe baza echipamentelor de localizare instalate. Acest operațiuni au fost realizate înainte de dezvoltarea aplicației.

InfoSTB este mai mult decât o aplicație, are și o importantă componentă de utilizare internă, la nivelul operatorului de transport public – fiind un sistem de monitorizare în timp real a vehiculelor și de configurare a rutelor, fapt care permite îmbunătățirea constantă a proceselor interne.

Parking București

În prezent, aplicația oferă posibilitatea identificării parcărilor publice gestionate de Primăria Capitalei și de a plăti online, cu card bancar sau prin SMS, tarifele pentru utilizarea acestora. Operațiunile sunt securizate, tranzacțiile fiind realizate prin intermediul unui procesator de plăți. Într-o etapă ulterioară, aplicația va avea și o componentă de căutare a locurilor libere de parcare, prin instalarea de camere video și/sau senzori în parcări conectate la aplicație, operațiune programată a se încheia în acest an.

Trafic Alert București

Bucureștenii pot utiliza aplicația pentru a semnala, direct către Primăria Capitalei, neregulile întâlnite pe traseul utilizatorului care pot afecta buna circulație pe drumurile publice din București: parcaje neregulamentare, drum în lucru nesemnalizat, semafor nefuncțional, groapă carosabil, groapă trotuar, indicator degradat, lucrări civile pe carosabil etc.

Social Alert București

Deservită prin intermediul Direcției Generale de Asistență Socială a Municipiului București, aplicația are rolul de facilita intervenția echipajelor DGASMB în asistarea persoanelor aflate în dificultate pe raza Capitalei. Sesizările le poate face oricine are instalată aplicația și are un cont înregistrat, fie că este un cunoscut sau nu al persoanei aflate în dificultate. Categoriile de sesizări ce pot fi semnalate sunt: persoane adulte fără adăpost, persoane cu handicap, tineri peste 18 ani care nu mai fac parte din sistemul de ocrotire a copiilor fără familie, vârstnic în situații de risc ridicat, femei victime ale violenței.