Google Pay. CAND se LANSEAZA in Romania ?

Google Pay. CAND se LANSEAZA in Romania aflati astazi, sistemul de plati cu telefonul al celor de la Google fiind asteptat de foarte multi clienti romani.

Google Pay CAND se LANSEAZA in Romania

Google Pay. Cand se lanseaza in Romania ? O intrebare foarte buna pe care si-o pun foarte multe persoane care au telefoane Android, insa una care pana in prezent nu a avut un raspuns chiar atat de clar. V-am spus saptamana trecuta cand se lanseaza Apple Pay in Romania, bancile ING, Banca Transilvania, si Orange Money anuntand oferirea serviciului de la Apple, insa niciuna nu a spus in mod public cand se lanseaza Google Pay in Romania pentru clienti.

Cand se lanseaza Google Pay in Romania nu vom afla prea curand, din pacate, iar asta pentru ca bancile deocamdata nu au primit acordul celor de la Google de a anunta in mod public acest lucru. Google Pay trebuia sa fie lansat in Romania chiar anul acesta, bancile avand facute toate pregatirile pentru a activa sistmeul de plati cu telefonul al celor de la Google, insa din pacate americanii au decis sa amane cu cel putin un an lansarea Google Pay in Romania.

Google Pay. cand se lanseaza in Romania nu e 100% sigur, dar pana in 2020 nu va aparea, iar asta pentru ca americanii si-au regandit strategia de extindere a serviciului de plati cu telefonul, iar Romania nu mai face parte din ea. Google Pay, cand se lanseaza in Romania, nu este cunoscut deocamdata nici macar de catre banci, care au ramas cu pregatirile facute pentru lansare, dar nu mai au ce sa le ofere clientilor pentru ca nu au parte de cooperarea celor de la Google.

Google Pay. CAND se LANSEAZA in Romania pentru telefoanele Android ?

Cand se lanseaza Google Pay in Romania, sistemul va fi disponibil cu utilitate totala doar pentru telefoanele cu sistem de operare Android, iar asta pentru ca pe iPhone nu va putea accesa chip-ul NFC din telefoane. Google Pay, cand se lanseaza in Romania, va permite platile cu telefonul la POS doar pe Android, insa pe iPhone va putea fi folosit pentru a face plati online, sau plati in aplicatii prin in-app purchase-uri, asa ca nu va fi complet inutil pentru clienti.

Cand se lanseaza Google Pay in Romania, ar trebui sa fie disponibil pentru mai multe banci decat in cazul Apple Pay, iar asta pentru ca sistemul de operare Android e mai versatil, iar Google e mai dornica de extindere. Nu se stie deocamdata care dintre bancile din tara s-au pregatit pentru Google Pay, cand se lanseaza in Romania, dar in momentul in care totul va fi anuntat in mod oficial de catre Google, si bancile ar trebui sa promoveze in mod intens ceea ce vor oferi.

Google Pay. Cand se lanseaza in Romania, ar trebui sa fie disponibil pentru toate modelele de telefoane mobile care au macar Android 4.2, aceasta fiind cerita minima pentru ING Pay, si imi imaginez ca la acest sistem de plati cu telefonul lucrurile nu vor fi diferite. Cand se lanseaza Google Pay in Romania va fi extinsa si baza de utilizatori care vor putea face plati cu telefonul la POS-uri, iar cum tara noastra are o penetrare de 80% la POS-urile contactless, e potrivita pentru asemenea servicii.