Apple. PROBLEMELE iPhone incep sa Devina mai SERIOASE

apple probleme app store iphone

Apple incepe sa aiba probleme si mai mari din cauza vanzarilor slabe ale telefoanelor iPhone, iar acest lucru va afecta cu siguranta si felul in care va evolua compania pe bursa. Mai exact, descarcarile din App Store au inregistrat o scadere de 5% in comparatie cu T1 2019, aceasta fiind prima scadere inregistrata pentru magazinul de aplicatii din 2015 si pana in prezent.

Chiar daca au scazut descrcarile de aplicatii din App Store, e posibil ca incasarile si profitul celor de la Apple sa nu fi scazut, insa deocamdata nu exista informatii clare cu privire la asta. O explicatie clara pentru aceasta schimbare foarte importanta nu exista, insa unii spun ca ar fi vorba despre eliminarea abonamentelor pentru eliminatii precum Spotify, sau Netflix.

Apple a anuntat ca-si va dezvalui rezultatele financiare pentru T1 2019 in data de 30 aprilie, iar atunci vom afla mai clar cam cum au evoluat lucrurile pentru americani. Pana atunci va exista multa incertitudine cu privire la problemele pe care compania Apple le are, sau nu, cu produsele sale, si incasarile, asa ca va fi interesant de vazut ce va urma.

MORGAN STANLEY: “For the first time since at least 1Q15 (as far back as we have the data), the number of quarterly [App Store] downloads declined, falling 5% Y/Y.” While the decline in downloads is something investors should monitor, it’s not necessarily indicative of consumer app usage trends, since App Store net revenue is correlated more so with spend per download (driven by in-app purchases).