iPhone. Masuri DISPERATE Luate de catre Apple

iPhone. Compania Apple e obligata sa ia masuri disperate pentru telefoanele sale, iata in ce situatie au ajuns cei din Cupertino in momentul de fata.

iphone modem 5g

iPhone. Compania Apple este obligata sa recurga la masuri disperate in momentul de fata pentru a le putea oferi clientilor sai ceea ce isi doresc sa foloseasca in telefoanele pe care le pregateste pentru lansare. In urma tuturor problemelor inregistrate de catre americani in ceea ce priveste achizitionarea de modemuri 5G pentru viitoarele modele de telefoane iPhone, compania Apple a decis sa-si expedieze proiectele pentru a dezvolta singura aceste produse.

iPhone. Apple are intre 1000 si 2000 de ingineri care dezvolta modemurile 5G pentru viitoarele sale telefoane mobile, unii dintre ei venind de la Intel, altii de la Qualcomm, asa ca are o echipa foarte diversificata. Cei de la Apple au expediat serios procesul de dezvoltare al modemurilor pentru iPhone, insa e putin probabil ca prima lor componenta de acest gen sa fie integrata in telefoanele proprii pana in anul 2021, cam tarziu fata de ce vor americanii.

iPhone. Masuri DISPERATE Luate de catre Apple

iPhone. Apple ar vrea sa integreze modemuri 5G in telefoanele sale chiar incepand din anul 2020, insa nu are de unde cumpara aceste componente, fiind refuzata de Samsung, si fiind lasata fara alternative de la alte companii. Apple nu are incredere ca Intel ii poate furniza modemuri 5G pentru telefoanele iPhone care vor fi lansate in 2020, compania ratand deja cateva date limite pentru procesul de dezvoltare, si trebuind sa ofere primele prototipuri chiar in aceasta vara.

It is possible that future iPhone modem chips could be designed at that facility by Apple employees, and then fabricated by TSMC or Samsung. But that effort is likely about iPhones for 2021 and beyond. Because Apple demands that its orders be first in line for Intel’s fab, Intel is forced to lower the priority of higher-margin chip orders, such as chips for data center servers. Intel, our source says, has been internally conflicted over the Apple business.

iPhone. Relatia dintre Apple si Intel pare sa fie deasemenea foarte tensionata, cei din urma vanzandu-si componentele cu profit extrem de mic, si prioritizandu-le in fata celor care genereaza profit mai mare, dar sunt in volum mai mic. Noul CEO al Intel ar putea pune Apple la coada prioritatilor din moment ce profitul generat din afacrerile facute cu ea este foarte mic, iar asa cei din Cupertino se concentreaza pe dezvoltarea propriilor modemuri 5G pentru telefoanele iPhone.

iPhone. Daca Apple va reusi, sau nu, sa pregateasca vreun modem 5G pentru telefoanele ce vor fi lansate in 2020 inca nu stim, dar sansele ca acest lucru sa se intample sunt extrem de mici in momentul de fata.