iPhone. CUM a fost PACALITA Apple sa Repare MII de Telefoane

iPhone. Iata cum a fost pacalita compania Apple sa repare mii de telefoane contrafacute, si cum doi studenti au castigat sute de mii de dolari de pe urma ei.

iphone pacalita apple repare telefoane

iPhone. Compania Apple a fost pacalita sa repare mii de telefoane iPhone, si sa inregistreze pierderi substantiale, inainte sa isi dea seama ce s-a intamplat cu adevarat, si sa alerteze politia. Doi studenti chinezi care locuiau in Oregon, SUA, au reusit sa le produca celor de la Apple pierderi de 895.800 de dolari trimitand pentru reparare telfeoane iPhone contrafacute, si primind in schimb unitati noi, sau reparate, diferite de cele trimise.

iPhone. Studentii cumparau terminalele contrafacute din China in cantitati foarte mari, iar mai apoi le trimiteau la Apple pentru reparatie, aparent tot in garantie, ei primind la schimb acele unitati reparate, sau noi. Telefoanele primite erau retrimise in China, iar acolo o alta persoana preluandu-le pentru a le vinde, banii fiind oferiti mamei unuia dintre studenti, care ii depuna intr-un cont pe care acesta il avea la o banca din SUA, iar asa s-a desfasurat intreaga aventura.

iPhone. CUM a fost PACALITA Apple sa Repare MII de Telefoane

Pana sa isi dea seama ce se intampla, compania Apple a inlocuit nu mai putin de 1493 de telefoane iPhone, desi a primit 3000 de unitati de la cei doi studenti, deci vorbim despre o operatiune foarte complexa. Departamentul anti-frauda din cadrul Apple le-a trimis studentilor o notificare prin care le cerea sa nu mai trimita telefoane iPhone contrafacute pentru reparatii, insa nu a primit vreun respuns de la acestia, asa ca in vara anului 2017 a cerut ajutorul autoritatilor din SUA.

The men are accused of importing more than a thousand counterfeit iPhones, then sending each phone back to the company, complaining it wouldn’t power on, in exchange for a new phone under Apple’s warranty process. They then had the new phones shipped overseas for someone else to sell for hundreds of dollars and got a cut of the profit, according to federal prosecutors.

Ambii studenti se aflau in SUA in baza unor vize care le permiteau sa studieze la universitatile americane, insa niciunul dintre ei nu a recunoscut ca stia ca trimite telefoane iPhone contrafacute pentru reparatii la Apple. Ambii au fost pusi sub acuzare de catre autoritati, iar acum ramane de vazut daca Apple va reusi vreodata sa-si recupereze banii pe care i-a pierdut din cauza problemelor generate de catre acesti doi studenti, si cei care ii coordonau din China.