Android 10. SCHIMBARE IMPORTANTA pe TOATE Telefoanele

Android 10 urmeaza sa aiba parte de o schimbare foarte importanta impusa de catre compania Google pentru toate modelele de telefoane si tablete din lumea intreaga.

Android 10 update

Android 10 are pregatita o schimbare foarte importanta pentru toate telefoanele care vor putea rula aceasta versiune a sistemului de operare, ea aducand ceva ce multa lume cere de foarte multi ani. Mai exact, Android 10 vrea sa rezolve intr-o anumita masura problema actualizarilor pentru telefoanele si tabletele care ruleaza acest sistem de operare, la baza schimbarii sta Google Play, de unde ar urma sa poata fi initiate acestea in viitorul apropiat.

Google se gandeste ca utilizatorii de telefoane care ruleaza Android 10 vor putea initia actualizari pentru sistemul de operare chiar din aplicatia Google Play, in loc sa le caute prin meniul de setari, precum in prezent. Practic, actualizarile pentru Android 10 ar urma sa fie facute exact precum actualizarile pentru aplicatiile instalate prin intermediul Google Play, schimbarea in sine fiind una surprinzatoare, dar poate ca asa va fi rezolvata intr-un final problema actualizarilor pentru sistemul de operare.

Android 10. SCHIMBARE IMPORTANTA pe TOATE Telefoanele

Android 10 ar urma sa le trimita notificari utilizatorilor prin care sa ii anunte ca exista o actualizare disponibila pentru sistemul de operare, exact precum se intampla pe unele telefoane cu aplicatiile. In momentul in care o notificare este accesata de catre utilizatorii Android 10, ei vor deschide in mod automat interfata prin care pot fi instalate actualizarile in telefoane, iar de acolo procesul isi va urma cursul normal, exact precum se intampla instalarea prin aplicatia de setari.

Version 14.5.52 of the Play Store this evening contains several strings related to downloading and installing a “System Update.” If Google Play is indeed referring to OS updates, the strings — at the very least — suggest that users could initiate downloads and installs for new versions of Android right from the Play Store.

Google vrea sa schimbe regulile jocului pentru a impulsiona producatorii de telefoane mobile, sa aduca Android 10 mai repede la utilizatorii din lumea intreaga, insa e greu de spus in ce masura se va intampla asta. Google are probleme foarte mari cu faptul ca producatorii de telefoane lanseaza extrem de greu actualizari pentru clienti, iar in Android 10 este facuta o noua incercare de a aduce lucrurile la normal  desi sansele ca asta sa se intample sunt mici.

Android 10 va fi lansat de catre compania Google in vara acestui an, cel mai probabil in cursul lunii august, insa in cadrul Google I/O vor fi prezentate toate noutatile sale importante.