Apple ACUZATA de FRAUDA Privind Vanzarile iPhone

Apple este acuzata de frauda privind vanzarile iPhone, un nou proces fiind deschis pentru a se cere si despagubiri pentru afirmatiile inselatoare ale americanilor.

apple frauda iphone

Apple este astazi tinta unui nou proces in care este acuzata de frauda pentru modul in care a raportat vanzarile de telefoane iPhone pentru fiecare trimestru fiscal de activitate. Un fond de investitii a deschis un proces colectiv impotriva companiei Apple, spunand ca si-a mintit investitorii cu rezultatele financiare inregistrate in cel de-al patrulea trimestru fiscal din 2019.

Apple a anuntat in noiembrie 2018 estimari foarte bune privind evolutia financiara pentru finalul anului, insa vanzarile iPhone au scazut simtitor, iar pe 2 ianuarie anuntase ca nu-si va atinge estimarile. Procesul colectiv spune ca Apple stia din noiembrie 2018 ca vanzarile iPhone sunt slabe, si ca si-a mintit investitorii cu estimarile ireale pe care le-a facut pentru evolutia vanzarilor de telefoane.

Procesul ne spune ca ar exista cateva sute de mii de investitori care ar fi fost fraudati de catre afirmatiile inselatoare facute de catre compania Apple, in noiembrie. Realitatea o vom afla abia daca acest proces va ajunge vreodata sa fie judecat, ceea ce s-ar putea intampla, mai ales ca multa lume a pierdut bani din cauza evolutiei negative a vanzarilor de telefoane iPhone.

The lawsuit seeks class-action status, to bring in everyone who bought Apple common stock between November 2, 2018 and January 2, 2019. The plaintiff estimated hundreds of thousands of investors who allegedly suffered economic loss could sign on.

Practic, in noiembrie 2018 Apple a spus ca va vinde multe telefoane iPhone pe final de an, convingand investitorii sa cumpere actiuni, insa acestia au pierdut bani in ianuarie, dupa ce Apple a anuntat ca nu-si va indeplini obiectivele, preturile actiunilor scazand. Acum oamenii cer despagubiri din cauza faptului ca au fost mintiti de catre Apple, dar ramane de vazut daca ii vor si primi.