Apple. SCHIMBARI MARI in Find My iPhone, Permite si Localizare FARA Internet

Apple pregateste o serie de schimbari foarte importante pentru Find My iPhone, urmand a permite localizarea fara internet, plus alte functii avansate.

apple find my iphone

Apple pregateste o serie de schimbari foarte mari pentru Find My iPhone, compania americana dorind sa combine aplicatia pentru acest serviciu cu cea pentru Find My Friends. Noua aplicatie are in momentul de fata denumirea GreenTorch, ea fiind testata in versiune beta de catre inginerii Apple inainte de a fi lansata pentru iOS si macOS, probabil in 2019.

Apple va oferi in noua aplicatie aceleasi functii precum in cele doua separate de acum, plus cateva noutati care vor fi extrem de utile pentru utilizatorii din lumea intreaga. Prima dintre ele se numeste “Find Network”, ea fiind gandita pentru a permite localizarea dispozitivelor chiar si cand nu au o conexiune de internet activa prin Wi-Fi, sau internet mobil.

Aplicatia noua va permite partajarea locatiei utilizatorilor nu doar cu membrii familiei, ci si cu orice alti prieteni, acestiaputand deasemenea sa partajeze locatia catre alte persoane terte. Mai mult decat atat, vor putea fi create deasemenea si notificari care sa alerteze un utilizator cand persoana care i-a partajat locatia ajunge intr-o anumita locatie specificata in prealabil.

Aplicatia noua va putea localiza orice fel de dispozitive conectate la acelasi Apple ID, inclusiv castile AirPods, iar functia de blocare, Lost Mode, va fi deasemenea oferita. Partea interesanta este ca Apple va permite inclusiv locarea de produse care n-au fost create de catre ea, iar pentru a permite asta va crea un accesoriu special pe care il va pune in vanzare.

Apple is working on a new app that’s going to replace the Find My Friends and Find My iPhone apps. With codename “GreenTorch”, the app is currently being tested by engineers at the company. The new app will have the same features of the two existing apps, but combined into a single app, which will be available on both iOS and on macOS, as a Marzipan app.

Apple creeaza acest accesoriu ca unul care va putea fi atasat pe orice obiect, intr-un mod similar cu accesoriul Tile, el fiind interconectat cu iCloud prin Apple ID. In momentul in care un iDevice se distanteaza de acest accesoriu, o alerta va fi emisa pentru a notifica persoana ca a uitat sa ia telefonul, sau castile, cand pleaca, dar asta nu este tot.

Acest accesoriu va putea stoca inclusiv informatii de contact despre utilizator, care vor putea fi accesate de catre orice iDevice, astfel incat proprietarul sa poata fi localizat usor. Apple ar vrea sa foloseasca si informatii de la toate iDevice-urile care folosesc acest sistem pentru a crea harti interactive care sa ajute la descoperirea de obiecte pierdute, intregul proiect fiind foarte interesant.

Deocamdat anu se stie cand ar urma sa fie lansata noua aplicatie ce combina Find my iPhone si Find My Friends, dar nici accesoriul special pentru localizare.

5 COMENTARII

  1. fratilor,
    am si eu o curiozitate in ce priveste aceasta optiune “finf my iphone” ori blocarea telefonului in caz de pierdere/furt.
    intamplarea face ca pt login la apple sa am autentificare cu 2 factori. deci practic in momentul login-ului, apple imi trimite un cod pe telefon.
    dar eu am telefonul pierdut. cum naiba intru eu sa-l blochez, atata timp cat nu am acces la telefon???
    in plus, nu am posibilitatea sa dezactivez aceasta autentificare cu 2 factori…

  2. De pe orice alt device Apple intri in aplicație și te conectezi cu id-ul tău , după care faci ce dorești cu tel furat/pierdut .

  3. Intri în setările contului iCloud și setezi încă un număr de contact, alternativ, prin care să se poată face autentificatrea în doi pași. Numărul soției, fratelui etc.
    În momentul când te loghezi, selectezi să trimită mesaj pe numărul alternativ.