Google Chrome. Noua Functie Luata din Safari, Firefox

Google Chrome. O noua si foarte interesanta functie este luata de catre compania Google pentru browserul sau direct din Microsoft Edge, Safari, si Firefox.

Google Chrome reader

Google Chrome. O noua schimbare foarte interesanta pentru browserul companiei Google vine direct de la concurenta, iar asta pentru ca noutatea exista de ceva vreme in Safari, Firefox, si nu numai. Mai exact, Google Chrome urmeaza sa aiba implementata in curand o functie cunoscuta sub denumirea “reader”, ea permitand eliminarea elementelor inutile din pagini, pentru o citire mai usoara.

Google Chrome. Functia este implementata in versiunea “Canary” a browserului deocamdata, si va fi oferita public abia dupa ce va trece si prin versiunea beta a programului. Practic, Google Chrome va permite doar vizualizarea textului principal al unei pagini pentru ca utilizatorul sa se bucure de o experienta mai simpla de citire a continutului paginii.

Google Chrome va avea “reader mode” integrat

Google Chrome. Brwoserul va avea aceasta functie integrata la cativa ani dupa ce Safari, sau Firefox, au implementat-o, dar o explicatie pentru aceasta perioada de asteptare nu exista. Primul browser care a avut implementata o asemenea functie a fost Microsoft Edge, in 2015, Firefox si Safari adaugan-o din 2017, iar Google Chrome o va aduce in 2019.

Google Chrome. Implementarea facuta acum pentru versiunile desktop si iOS reprezinta o imbunatatire pentru ceea ce exista deja intr-o anumita masura in browserul Android. Accesarea functiei “reader” se face abia dupa ce pagina de internet este incarcata, deci Google Chrome nu va putea face acest lucru inainte ca pagina sa fie complet incarcata de browser.

In urma altora, dar totusi util

Google Chrome. In momentul de fata folosirea acestei functii este posibila doar din versiunea “Canary” a browserului, si doar dupa activarea ei printr-un flag existent in program. Cei interesati sa activeze aceasta functie pentru Google Chrome se pot folosi de setarea chrome://flags/#enable-reader-mode pentru a face asta, deci daca nu stiti cum sa o gasiti, nu va bateti capul.

Avand in vedere ca aceasta noua functie este deocamdata in plin proces de testare, nu este clar cand urmeaza sa fie lansata in versiune finala, asa ca trebuie sa asteptam ca GOogle sa isi termine treaba.