Android. Schimbare NOUA pentru Aplicatii LANSATA de Google

Android. Google a lansat o schimbare foarte interesanta pentru aplicatiile dedicate sistemului de operare, iata ce vor vedea utilizatorii foarte curand in telefoane.

Android Aplicatii Google

Android. O noua functie a fost lansata pentru aplicatii de catre compania Google, americanii anuntand oferirea ei cu cateva saptamani in urma, insa iata ca acum totul a devenit cat se poate de oficial pentru utilizatorii din lumea intreaga. Mai exact, incepand de astazi de astazi dezvoltatorii din lumea intreaga au posibilitatea de a implementa iconite cu colturi rotunde pentru aplicatiile Android, aceasta urmand a deveni o cerinta obligatorie.

Android. Dezvoltatorii de aplicatii pentru telefoanele cu acest sistem de operare pot deocamdata din proprie initiativa sa implementeze iconite rotunde pentru aplicatiile lor, iar Google Play le va afisa cu actualizarile lansate de catre ei. In cursul acestui an optiunea se va transforma intr-o obligatie pentru ei, Google urmand a modifica automat iconitele tuturor aplicatiilor, chiar daca vor arata bine, in final, sau nu.

Android. Schimbare NOUA pentru Aplicatii LANSATA de Google

Android. Schimbarea impusa de catre compania Google are in spate dorinta americanilor de a le oferi utilizatorilor o experienta mult mai consistenta de a folosi sistemul de operare, totul fiind deocamdata rezumat la elementul vizual. iOS are de ani si ani de zile aceasta strategie impusa de catre compania Apple, insa Google o impune abia acum pentru aplicatiile cu sistem de operare Android, si desi ea vine destul de tarziu, trebuie sa fie laudate intentiile ei.

Let us know when your icon meets the new specification. If you’re not quite ready, you can keep using the old specification for now. We’ll automatically scale down your icon on June 24.

Android. Dupa aceasta schimbare, Google Play va arata mult mai bine, pentru ca toate aplicatiile vor avea iconitele listate in exact acelasi tip, si nu vor mai exista diferentele din acest moment, nici in telefoane, unde temele mai taie din unele iconite. Practic, daca utilizatorii folosesc diverse teme pentru Android dupa impunerea acestei schimbari, din punct de vedere vizual experienta in sine ar trebui sa fie una mult mai buna decat pana acum.

Android. Google va impune aceasta schimbare incepand cu data de 24 iunie, de cand toti dezvoltatorii vor trebui sa aiba iconite rotunde pentru aplicatii, altfel nu vor mai putea actualiza aplicatiile.