Google. SCHIMBARE IMPORTANTA Impusa pe Android in Romania

Google. O schimbare foarte importanta pentru Android este pregatita in Romania in momentul de fata, compania americana fiind obligata de Comisia Europeana sa o faca.

Google Romania browser

Google. O schimbare foarte importanta pentru telefoanele Android anuntata inca de acum cateva saptamani pentru Europa, si implicit Romania, este impus de acum de catre compania americana. Mai exact, v-am spus acum cateva saptamani ca Google este obligata de catre Comisia Europeana sa afiseze in Europa un mesaj de avertizare pentru Android care sa le permita oamenilor sa-si aleaga browserul pentru navigare pe internet.

Google. Dupa cum stiam din informatiile furnizate anterior de catre compania americana, utilizatorii Android vor putea folosi Google Play pentru a alege browserul pentru navigare pe internet, iar acum vedem si cum arata totul. Puteti vedea in imaginea de mai jos cam cum va arata interfata prin care oamenii vor putea sa aleaga ce browser vor sa foloseasca in Android pentru navigare pe internet, Google Chrome fiind desigur printre optiunile afisate pe telefoane de catre companie.

Google. SCHIMBARE IMPORTANTA Impusa pe Android in Romania

Google Romania browser Android

Google. Dupa cum puteti vedea, Google Chrome este afisat ca fiind preinstalat in sistemul de operare, iar cel mai probabil este si browserul predefinit pentru utilizatori, dar exista si alte optiuni. Cei de la Google spun ca optiunile pentru browsere alterantive sunt afiaste in Google Play in functie de popularitatea aplicatiilor in zona in care este afisata alerta pentru Android, insa fiecare aplicatie trebuie instalata separat de catre utilizatori pentru a o putea folosi in telefoane.

Google. Separat de aceste modificari, utilizatorii Android vor avea deasemenea posibilitatea de a alege ca Google Chrome sa foloseasca un alt motor de cautare decat cel al companiei americane. Aceasta schimbare va fi posibila printr-o noua alerta introdusa de catre Google in Chrome la prima deschidere a browserului in Android, astfel ca oamenii vor avea mai multe optiuni in ceea ce priveste accesarea informatiilor, dar probabil ca putini vor alege sa nu foloseasca serviciile Google.

Google. Schimbarile facute pentru Android vor avea efect in urmatoarele saptamani, adica atat utilizatorii din Romania, cat si cei din alte zone din Europa vor vedea mesajele de mai sus in Google Play.