Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Schimbare din care ROMANII PIERD iar

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom sunt in vizorul unei noi modificari pe care Guvernul Romaniei ar vrea sa o faca, iar tot clientii sunt cei care vor plati pentru ea.

Digi Mobil conversie

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom nu scapa chiar atat de usor de problemele cu care au inceput anul 2019 in Romania, iar asta pentru ca alte schimbari proaste ar putea fi impuse pentru operatorii din tara. Mai exact, acum cateva luni, ministrul finantelor a anuntat o schimbare extrem de importanta pentru toate companiile din Romania, iar ea va afecta inclusiv Digi Mobil, si mediul telecom, iar tot clientii sunt cei care vor pierde din asta, in final.

Digi Mobil. Mai exact, atunci s-a spus ca ministrul finantelor ar vrea sa oblige companiile sa afiseze preturile doar in LEI pentru serviciile pe care le ofera, si asta mi se pare a fi o idee grozava, care trebuia impusa cu multi ani in urma. Acum Digi Mobil, si restul operatorilor telecom, profita de fluctuatiile euro pentru a percepe preturi diferite pentru serviciile pe care le ofera pentru clientii din Romania, clientii avand de platit de fiecare data o valoare diferita pentru ele.

Digi Mobil. Orange, Vodafone, Telekom, Schimbare din care ROMANII PIERD iar

Digi Mobil. Daca Ministerul Finantelor Publice din Romania isi va impune modificarile, atunci toate preturile actuale vor fi transformate in LEI, iar aici operator vor incerca mai mult ca sigur sa profite de clientii lor. Cred cu tarie ca daca Digi Mobil, si restul companiilor telecom, sau oricare alte companii, vor fi obligate sa-si exprime preturile in euro pentur servicii, vor alege valori mai mari decat cea de referinta pentru euro, in ideea de a acoperi fluctuatiile viitoare ale cursului valutar.

Este un lucru pe care l-am ridicat în discuţia cu domnul Guvernator, pentru că, din punctul meu de vedere trebuie foarte clar acest lucru clarificat: în România preţurile sunt exprimate în lei, eventual poate fi pus echivalentul în euro, dar nu cum este, din păcate, astăzi, pentru că o astfel de abordare duce, din păcate, la slăbirea leului, iar acest lucru trebuie clarificat. Preţurile în România sunt în lei şi se poate menţiona, eventual, pentru cei care doresc, echivalentul în euro şi nimic altceva.

Digi Mobil. Nu cred ca operatorii, sau oricare alte companii care inca-si exprima preturile in euro, vor alege sa faca o conversie 1:1 cu pretul de referinta pentru euro, ci vor incerca sa prezica valoarea la care va ajunge, pentru a nu-si modifica preturile si in viitor. Asta inseamna ca romanii vor trebui sa suporte o noua majorare a preturilor serviciilor pe care Digi Mobil, sau alte companii din Romania, le ofera, poate chiar a doua din anul 2019, daca astanu se va intampla in 2020, sau deloc.

Digi Mobil. V-am spus la inceputul anului ca in urma RCS & RDS toti ceilalti operatori isi vor creste preturile din cauza OUG 114/2018, iar asta s-a intamplat, asa ca ganditi-va ca si tot ceea ce va spun acum are sanse de a se adeveri.