Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, HARTUIREA cu IMPACT asupra Romanilor

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone au parte de o hartuire in Romania care ar putea avea un impact negativ serios asupra clientilor din Romania, iata de ce.

Digi Mobil hartuire

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, trec in momentul de fata printr-o hartuire care are menirea de a arata forta pe care o are statul roman, dar care in final s-ar putea transforma intr-un foarte mare dezavantaj pentru clienti. V-am spus zilele trecute ca Digi Mobil, si restul companiilor din mediul telecom, sunt investigate de catre ANPC, Senat, si ministerul Comunicatiilor in urma cresterilor de preturi facute de la inceputul anului si pana acum.

Digi Mobil. Trei plangeri primite de catre ANPC ar fi dat startul acestei avalanse a statului roman, ea avand menirea de a arata ca aceste companii lucreaza totusi sub tutela unui sistem legislativ, pe care trebuie sa il respecte. Desi niciuna dintre companii nu mai pune acum cresterile de preturi pe seama OUG 114/2018, la inceputul anului Digi Mobil, impreuna cu restul mediului telecom, au pus accentul fix pe aceasta schimbare legislativa in ceea ce priveste planurile lor de modificari.

Digi Mobil. Orange, Telekom, Vodafone, HARTUIREA cu IMPACT asupra Romanilor

Digi Mobil. Problema este ca OUG 114/2018 a fost tot o dovada de forta a statului roman, care dorea sa culeaga de la operatori impozit pe cifra de afaceri, si a gasit o metoda, dupa 10 ani in care nu a facut asta. Din pacate, e posibil ca aceasta noua dovada de forta a statului roman sa aiba efecte simiare, prin modificari facute de catre Digi Mobil, si restul companiilor, care sa fie tot in detrimentul clientilor.

Digi Mobil. Chiar daca toate aceste companii au anual venituri foarte mari in Romania, asta nu conteaza in fata dorintei Guvernului Romaniei de a aduna bani la buget, iar ceea ce vedem acum nu reprezinta finalul disputei. Urmeaza licitatia pentru retelele 5G, la care Telekom a amenintat ca nu va participa daca suma limita de 1 miliard de euro nu e modificata, insa Digi Mobil, plus ceilalti operatori, n-au facut vreo amenintare similara inca.

Digi Mobil. Piata telecom din Romania se va mai schimba in 2019, iar din pacate s-ar putea sa vedeti ca tot ceea ce va spun acum se va adeveri, asa cum s-a intamplat cu ceea ce va spuneam la inceputul anului.