iOS 13. Multe NOUTATI Anuntate pentru iDevice-uri

iOS 13. Multe dintre noutatile pregatite de catre compania Apple pentru iPhone, iPad, si iPod Touch au fost dezvaluite inaintea prezentarii oficiale a sistemului de operare.

iOS 13 noutati idevice

iOS 13. Noi detalii despre surprizele pregatite de catre compania Apple pentru viitoarea versiune a sistemului de operare au fost dezvaluite astazi de catre un cunoscut leaker de informatii cu privire la noutatile oferite de catre Apple. iOS 13 va fi prezentat in mod oficial de catre cei de la Apple in cadrul WWDC 2019, care va fi organizat la inceputul lunii iunie, iar in ziua prezentarii vom putea descarca si prima versiune beta a sistemului de operare.

iOS 13. Noi functii pentru Siri prin aplicatii terte

iOS 13.  Noua versiune a sistemului de operare le va permite dezvoltatorilor sa integreze in aplicatii functii pentru redarea de continut multimedia(inclusiv filme), cautarea prin aplicatii, apelarea vocala, si nu numai. Siri va putea in iOS 13 sa trimita mesaje cu atasamente, sa cumpere bilete pentru calatoriile cu trenul, sau avionul, sa ne spuna care este locul nostru intr-un avion, plus multe alte noutati interesante.

iOS 13. Realitatea augmentata devine mai reala

iOS 13. Cei de la Apple continua sa sustina procesul de dezvoltare al aplicatiilor care au integrata realitate autmentata, si va lansa o aplicatie speciala, bazata pe Swift, care permite crearea de experiente pentru realitate augmentata din iDevice-uri. Mai mult decat atat, in iOS 13 compania Apple va implementa si software care sa detecteze diversele ipostaze in care sunt surprinse corpurile oamenilor, sau posibilitatea de a contorla jocuri folosind touchpad-uri si casti stereo pentru realitate augmentata.

iOS 13. Mari schimbari pentru 3D Touch, NFC, inteligenta artificiala, si nu numai

iOS 13. Sistemul din spatele 3D Touch va fi “deschis” si mai mult catre dezvoltatori, oferind functii noi, inclusiv optiunea de a activa sistemul de preview pentru link-uri precum cel existent in aplicatia Messages al celor de la Apple. Pentru NFC vor exista deasemenea imbunatatiri serioase in iOS 13, Apple implemetand posibilitatea de a fi citite tag-uri ISO7816, FeliCa, MiFare, spre deosebire de acum cand doar cele NDEF pot fi citite.

iOS 13. Apple imbunatateste si inteligenta artificiala, oferindu-le dezvoltatorilor mai multe ustensile prin care sa pregateasca software-ul pentru lansare, acesta adaptandu-se mult mai usor in functie de interactiunile cu utilizatorii. Apple va permite deasemenea in iOS 13 analizarea sunetelor folosind inteligenta artificiala, iar pentru a usura functia de clasificare a imaginilor, Apple implementeaza pentru dezvoltatori suport integrat pentru software capabil sa faca asta mai usor.

iOS 13. Functia pentru scanarea documentelor, oferita in aplicatia Notes/Notite, de exemplu, va fi disponibila si pentru aplicatii terte, iar asta va permite inclusiv inregistrarea lor in medii de stocare externe fara aplicatia Photos. Toate aceste noutati vor fi oferite in mod public de catre compania Apple in toamna acestui an, insa pana atunci vom mai afla multe dintre schimarile grozave care sunt pregatite.