iOS 13. Dark Mode, Noutati pentru Multitasking, Safari, Mail, si Altele

iOS 13. Noutatile importante pentru dark mode, multitasking, Safari, Mail, plus alte schimbari importante au fost anuntate astazi pentru iPhone, iPad, si iPod Touch.

ios 13 dark mode multitasking safari

iOS 13 are astazi dezvaluite cateva noutati foarte interesante pregatite de catre compania Apple pentru utilizatorii din intreaga lume, si vorbim despre o serie de schimbari care sunt asteptate de ceva timp. Incepem cu noul dark mode pe care compania Apple il are pregatit pentru iOS 13, tema intunecata urmand a fi disponibila pentru toata interfata sistemului de operare, sau aplicatiile native, urmand a fi controlat prin intermediul aplicatiei Settings, Configurari.

iOS 13 ne va aduce de la compania Apple inclusiv posibilitatea de a deschide mai multe sectiuni ale unei aplicatii in “ferestre” separate, cam asa cum se intampla si in sistemul de operare Windows 10 in momentul de fata. Utilizatorii pot separa fiecare fereastra pe o portiune a ecranului in iOS 13 folosind un simplu gest de tragere, fereastra putand fi mutata oriunde pe ecran, insa functionalitatea va fi cel mai probabil oferita doar pe tabletele ipad.

iOS 13 va avea implementata de catre compania Apple si o alta functionalitate care va permite stergerea unui text scris deja intr-o aplicatie, o atingere cu trei degete a tastaturii urmand a o actiona, inlocuind gestul actual de scuturare a terminalelor. Pentru Safari compania Apple va implementa in iOS 13 o optiune care va deschide versiunea desktop a unui website cand este accesat de pe iPad, impiedicand deschiderea versiunii pentru iPhone, care nu este redata corect.

iOS 13. Dark Mode, Noutati pentru Multitasking, Safari, Mail, si Altele

iOS 13 va permite inclusiv modificarea fontului pentru scrisul sistemului de operare, o optiune speciala urmand a fi disponibila in cadrul aplicatiei de setari, dezvoltatorii urmand a oferi deasemenea aceasta functionalitate. Pentru aplicatia Mail sunt deasemenea noutati oferite in iOS 13, aceasta urmand a organiza mai bine mail-urile primite, si a oferi categorii pentru cautarea celor existente, iar aplicatia va permite inclusiv amanarea citirii unor email-uri pentru care nu avem timp la un moment dat.

iOS 13 urmeaza sa ofere inclusiv un sistem imbunatatit pentru a selecta multiple elemente din aplicatii, sau din tabele, cei de la Apple intelegand ca pentru productivitate este necesara o schimbare de acest gen. Pentru iOS 13 compania Apple va modifica design-ul aplicatiei Reminders, Mementouri, va implementa un nou HUD pentru volum, va imbunatati Hey Siri, va implementa suport avansat pentru printarea direct de pe iDevice-uri, plus multe altele.

iOS 13 este programat pentru prezentarea de catre compania Apple la inceputul lunii iunie, in cadrul WWDC 2019, tot atunci urmand a fi lansata si prima versiune beta a sistemului de operare pentru iDevice-uri.