Huawei. INTERZISA OFICIAL si in Marea Britanie

Huawei. Compania chinezeasca are produsele interzise in mod oficial inclusiv in Marea Britanie, Theresa May ordonand ca autoritatile sa impuna aceasta decizie.

Huawei interzisa marea britanie

Huawei. Produsele companiei chinezesti au fost interzise in mod oficial si in Marea Britanie, intr-o lovitura extrem de dura aplicata de catre guvernul britanic, una care va aduce foarte multe batai de cap cu guvernul chinez. Decizia a fost luata de catre prim-ministrul Theresa May, sai nu a fost deocamdata anuntata public, insa cei de la Huawei nu vor putea furniza echipamente de telecomunicatii 5G pentru unele componente ale retelelor create de catre operatori.

Huawei. Interdictia nu este una totala in Marea Britanie, guvernul interzicand folosirea echipamentelor chinezilor pentru elementele cele mai importante din retelele 5G din Marea Britanie, dar nu si pentru cele neesentiale. Practic, operatorii de telefonie mobila pot folosi echipamentele de telecomunicatii 5G ale Huawei pentru partile din retea prin care nu sunt transferate date chiar atat de importante, insa nu si pentru cele prin care trec date ce n-ar trebui sa poata fi interceptate.

Huawei. INTERZISA OFICIAL si in Marea Britanie

Huawei. Exact precum in cazul Germaniei, Marea Britanie nu interzice complet produsele chinezilor, germanii stabilind o serie de reguli foarte stricte pentru echipamentele 5G, care ar putea exclude companiile chinezesti de la furnizarea de produse. Se pare ca decizia luata de catre Theresa May nu ar fi pe placul chiar tuturor ministrilor din guvernul, unii ridicand problema interzicerii totale a echipamentelor, dar prim-ministrul n-a vrut sa ia o decizie chiar atat de radicala.

Theresa May has ordered that Chinese telecoms supplier Huawei be banned from supplying core parts of the future 5G mobile phone network, following a meeting of ministers on the National Security Council (NSC). Huawei will be allowed to supply some “non core” technology to UK phone companies, insiders said, but several ministers in the meeting on Tuesday raised concerns even about that concession, arguing instead for a total ban on the supplier.

Huawei. Cu regulile mai stricte din Germania, si interdictia oficiala, dar partiala, din Marea Britanie, compania chinezeasca este pusa intr-o pozitie foarte dificila in Europa, de unde genera venituri insemnate din vanzarea de echipamente GSM. Acum ramane doar ca Franta sa ia o decizie similara impotriva celor de la Huawei pentru ca si alte tari sa mearga pe o directie similara, iar daca Spania, Italia, si alte membre ale UE fac acelasi lucru, chinezii vor ramane fara parteneri importanti.

Huawei. Deocamdata reprezentantii companiei n-au oferit vreo declaratie pentru aceasta decizie, mai ales ca ea nu a fost anuntata inca public, dar cel mai probabil vor vorbi dupa ce totul va fi anuntat.