WhatsApp. ATENTIE! AVERTIZARE IMPORTANTA pentru Telefoane

WhatsApp. O avertizare foarte importanta este facuta pentru cei care folosesc platforma in lumea intreaga, iata ce trebuie sa stie chiar in acest moment despre ea.

WhatsApp abuz

WhatsApp. Un pericol foarte grav a fost descoperit pentru cea mai mare platforma de mesagerie din lumea intreaga, ea aratand la ce pot fi expusi utilizatorii care o folosesc zilnic, in special copiii care sunt activi de pe telefoane. Mai exact, in India aplicatia WhatsApp este folosita pentru a se distribui foarte multe clipuri video in care sunt prezentate acte de abuz sexual impotriva minorilor, problema fiind una extrem de grava, recunoscuta si de catre autoritati.

WhatsApp. India nu este singura tara in care se intampla asta, pentru ca inclusiv in alte tari s-au descoperit probleme similare, materialele pornografice cu minori abuzati fiind distribuite prin intermediul unui grupuri private. Oamenii sunt invitati in aceste grupuri, unde sunt distribuite clipurile video, iar desi cei de la WhatsApp au afirmat ca au inchis multe grupuri de acest gen, situatia este foarte departe de a fi sub control deocamdata.

WhatsApp. ATENTIE! AVERTIZARE IMPORTANTA pentru Telefoane

WhatsApp. In India compania americana a fost avertizata ca poate fi inchisa daca nu are grija sa rezolve problemele si continutul la care pot fi expusi inclusiv copiii care sunt activi in cadrul platformei de mesagerie in momentul de fata. Separat de clipuri video cu minori abuzati, in cadrul WhatsApp au fost partajate inclusiv stiri false, continut de propaganda terorista, continut extremist, si multe alte tipuri de informatii care n-ar trebui sa ajunga chiar la orice fel de persoane.

Facebook-owned WhatsApp continues to be a hotbed for sharing sexual abuse videos in India.  Despite Facebook’s attempts to clamp down on inappropriate content, the two-week long investigation conducted in March found dozens of WhatsApp chat groups with hundreds of members that share child sexual abuse material. The groups were identified through a third-party WhatsApp public group discovery app that Google recently banned from Play Store.

WhatsApp. Sunt destul de sigur ca exista si in Romania grupuri in care se partajeaza continut de acest gen, chiar daca numarule ste mai mult ca sigur mult mai mic decat cel din India, sau din alte tari cu mult mai multi utilizatori. Deocamdata autoritatile din Romania n-au facut avertismente privind aplicatia, si nu se stie daca au cerut vreodata interzicerea vreunor grupuri, dar e de presupus ca asta s-a intamplat macar o data.

WhatsApp. La fel ca in cazul Facebook, vorbim despre probleme serioase pe care compania americana nu le poate opri decat daca ii sunt raportate, insa chiar si atunci, nu se coordoneaza sa faca asta chiar atat de repede.