Apple REDUCE Testele pentru Masinile Autonome

apple teste masini autonome

Apple, in mod complet surprinzator, a decis sa reduca numarul de masini autonome pe care le are in plin proces de testare pe strazile din California in momentul de fata. Daca la finalul lunii trecute Apple avea 72 de masini autonome pe strazile din statul american, numarul a fost redus la 69 la inceputul acestei luni, numarul de soferi scazand deasemenea de la 144 la 110.

Aceasta este prima oara cand compania Apple reduce numarul de masini autonome care circula pe strazile din California pentru a-i testa software-ul de ghidare autonoma. Reducerea lasa Apple cu doar jumatate dintre masinile autonome pe care Google le testeaza prin intermediul companiei Waymo, pe care o detine cativa ani, dar cu mai multe decat Tesla, care are 47 de automobile.

Noutatile vin dupa ce in februarie Apple a anuntat ca are cel mai mare numar de dezactivari ale sistemului de ghidare autonoma dintre toate companiile care fac asemenea teste. E posibil ca decizia de a reduce numarul de masini autonome de pe strazi sa aiba legatura cu problemele software-ului, insa e deasemenea posibil ca unele masini sa aiba probleme tehnice, sau poate echipamentele de pe ele.

Apple a redus cu cateva sute de angajati si numarul de ingineri care lucreaza la software-ul pentru ghidare autonoma folosit in automobilele sale, asa ca lucrurile par a fi destul de clare privind viitorul proiectului.