PERICOLUL la care se EXPUN Romanii cu Smartphone

Romanii cu smartphone se expun la un foarte mare pericol de care nici macar nu isi dau seama, iata de ce trebuie sa va feriti in absolut fiecare zi.

pericol romani smartphone

Romanii cu smartphone se expun la un pericol foarte mare in viata de zi cu zi, si nici macar nu isi dau seama ca viata lor uneori poate fi curmata extrem de usor pentru ca instinctul de conservare a cam disparut pentru multi. Vorbesc despre fenomenul smombie, despre care probabil ca ati mai auzit, si pe care il aveti explicat mai jos, acesta combinand depandenta de telefon cu lipsa de interes pentru propria viata.

Smombie poate fi numita o persoana care circula pe strada conectata total la telefon, si deloc interesata de ceea ce se intampla in jur, in special cand trece strada, fie ca o face pe trecerea de pietoni, sau nu. Exista foarte multi smombii, adica zombii cu smartphone, care trec strada fara a se uita efectiv daca vine vreo masina spre ei, pentru a putea incerca macar sa evite un impact in cazul in care soferul este deasemenea netent, sau are viteza si nu poate frana.

PERICOLUL la care se EXPUN Romanii cu Smartphone

In trafic trebuie sa recunosc faptul ca am vazut foarte multi smombii, oameni care trec strada fara sa se uite deloc daca vine vreo masina, crezand ca trecerea de pietoni ii protejeaza de orice, cand in realitate nu e asa. Am vazut si oameni care se uita doar intr-o singura parte cand trec pe trecerea de pietoni, sau nici macar nu se uita la masinile care vin, ca si cum nimic nu i-ar putea “distruge”, iar multi dintre ei nu au absolut nimic in mana, sau casti in urechi.

Smombie este un fenoment in legatura cu care se fac avertizari doar pentru ca exista multi oameni care se plimba pe strazi ca niste zombii cu telefoanele in mana, dar exista multi alti romani care trec complet pierduti strazile, pe la trecerile de pietoni, si nu numai. Indiferent daca sunteti smombie, sau nu, indiferent pe unde treceti strada, trebuie sa fiti absolut intotdeuana atenti la trafic, pentru ca nici culoarea verde a semaforului, si nici zebra nu va vor proteja de moarte.