PSD, SRI, ANAF, PRO TV au Conturi SPARTE de Hackeri

PSD, SRI, ANAF, Orange, PRO TV, MAE, DIICOT, si alte institutii, companii, sau organizatii din Romania au avut foarte multe conturi ale utilizatorilor sparte.

PSD, SRI, ANAF, Orange, PRO TV sparte

UPDATE: Cei de la Orange mi-au raportat faptul ca nu exista conturi compromise in ceea ce ii priveste. Separat, cei care au descoperit si analizat aceste date au afirmat deasemenea ca unele dintre ele sunt vechi, deci unele dintre informatiile privind compromiterea anumitor conturi de la alte companii, sau institutii guvernamentale nu mai sunt de actualitate.

PSD, SRI, ANAF, Orange, PRO TV sunt doar cateva dintre institutiile, companiile, si organizatiile din Romania care au fost victimele unor hackeri care au reusit sa sparga peste 1 milion de conturi ale romanilor care sunt activi online. Lista vizeaza website-urile acestor institutii, companii, si organizatii din Romania, conturile unora dintre utilizatorii PSD, SRI, ANAF, Orange, PRO TV, Vodafone, BOR, BNR, si ale multor altora fiind compromise si publicate pe internet, deci pot fi accesate de oricine.

Conturile oamenilor care fac parte din aceste institutii, companii, si organizatii au avut publicate datele de acces la informatiile confidentiale la care ei aveau acces, insa nu se stie foarte clar cat de grava este situatia. Zeci de mii de website-uri ale institutiilor, companiilor, si organizatiilor din Romania au fost sparte de catre hackeri, insa nu se stie cate persoane importante din cadrul lor au avut numele de conturi si parolele distribuite public, cel putin functionarl de rang inferior fiind afectati.

PSD, SRI, ANAF, Orange, PRO TV au Conturi SPARTE de Hackeri

PSD, SRI, ANAF, Orange, PRO TV conturi sparte

Faptul ca partide politice, sau SRI, ANAF, BNR, ori chiar DIICOT sunt trecute in lista website-urilor care au avut conturi compromise ne arata cat de vulnerabile sunt inclusiv aceste institutii importante din Romania. Separat de ele exista si foarte multe institutii educationale care au avut conturile utilizatorilor compromise, dar aici poate ca lucrurile nu sunt chiar atat de surprinzatoare, pentru ca in general ar fi vorba doar despre utilizatori obisnuiti, nu persoane cu acces la baze mari de date.

Pe de alta parte, Politia Romana, MAE, BRD, BCR, sau BT au avut deasemenea utilizatori ale caror conturi au fost compromise, Senatul Romaniei, ANPC, sau chiar website-ul Administratiei Prezidentiale fiind compromise. Nici website-urile unor ministere din cadrul Guvernului Romaniei n-au scapat de compromiterea conturilor utilizatorilor, iar aceasta situatie este foarte grava, pentru ca vorbim despre infrastructura de importanta nationala care a fost compromisa.

Din pacate si foarte multe magazine online, mai mari, sau mai mici, au avut conturi compromise de catre hackeri, astfel ca username-urile si parolele multor persoane au fost cel mai probabil expuse.