Google Assistant. Upgrade MASIV care face Siri UITAT

Google Assistant. Un upgrade foarte important a fost anuntat pentru asistentul personal al companiei Google, el urmand a face Siri complet uitat.

Google Assistant rapid

Google Assistant. Saptamana aceasta Google a organizat conferinta anuala I/O, iar in cadrul sau a prezentat o serie de noutati foarte importante pentru asistentul personal care este integrat in sistemul de operare Android, si nu numai. Prima schimbare importanta are legatura cu inteligenta artificiala din spatele Google Assistant, compania americana reusind sa reduca dimensiunea fisierelor acesteia de la 100 GB la doar 0.5GB, pentru a o integra direct in telefoane, fara a o stoca in serverele sale.

Google Assistant. Multumita acestei evolutii tehnologice, Google le va permite utilizatorilor sa foloseasca asistentul personal mult mai repede, interactiunea cu el facandu-se in timp real pe telefoane, eliminand practic latenta de retea. Google Assistant devine atat de rapid multumita acestei schimbari, incat CEO-ul companiei Google sustine ca simpla activare a sa va parea mult mai inceata decat raspunsurile pe care le ofera la interpelarile facute de catre utilizatori.

Google Assistant. Upgrade MASIV care face Siri UITAT

Google Assistant. Viteza cu care raspunde asistentul personal este extrem de importanta, iar asta pentru ca Siri, in contrast, are nevoie de internet pentru a interpreta comenzile prin serverele Apple, ceea ce-l face cam incet. Aceasta schimbare in viteza de functionare a Google Assistant permite inclusiv efectuarea de multitasking mai rapid intre aplicatii, ceva ce foarte multi dintre utilizatorii de telefoane fac in mod obisnuit, asa ca noutatile oferite sunt extrem de importante.

Google has made a breakthrough in deep learning techniques and has managed to condense and combine that 100GB of models down to just half a gigabyte (0.5GB). That’s small enough to fit onto mobile devices, allowing them to run the algorithms locally, thereby drastically reducing network latency. It’s so fast, Pichai quipped, that it makes tapping your phone to activate Assistant seem slow.

Google Assistant. Separat de cresterea vitezei, asistentul personal invata mult mai bine din preferintele si cautarile noastre, invatand sa ne faca recomandari mai apropiate de dorintele pe care le avem. Google Assistant este deja superior Siri in ceea ce priveste interpretarea comenzilor vocale, asa ca aici Google nu avea prea multe de imbunatatit, dar chiar si asa, americanii au reusit sa-si faca software-ul si mai bun decat se astepta multa lume.

Google Assistant. Separat de acestea, exista si alte noutati importante, unele dintre ele fiind disponibile chiar acum prin serverele Google, altele urmand a fi disponibile in viitor.